Hlavní obsah

Trefuj bránu! Nápis na lahvi kanonýrku Urbánkovou nastartoval, teď sází hattricky

Praha

Co zápas, to hattrick! Parádní střeleckou fazónu si v posledních dvou duelech mistrovství světa drží kanonýrka české florbalové reprezentace Tereza Urbánková. Při čtvrtfinálovém debaklu Polek 10:1 v Ostravě své tři trefy vměstnala do osmi minut na přelomu druhé a třetí třetiny.

Foto: Sport.cz

Kanonýrka Tereza Urbánková.

Článek
Fotogalerie

Odvíjel se zápas podle ideálního scénáře? Hladká výhra, pošetření sil…

Úplně bych neřekla, v defenzívě jsme měly mezery. Bránění brejků byl bod číslo jedna v naší taktice a to se nám vůbec nevedlo. To musíme vypilovat, protože Švédky by ty chyby trestaly. Z hlediska výsledku to sice bylo vyvedené utkání, ale trenéři asi nebudou úplně spokojeni.

Vy z Ostravy pocházíte, takže jste se na přesun turnaje z Brna asi hodně těšila.

Moc, objednávala jsem spoustu lístků pro rodinu i kamarády. Na tréninku nebyl ideální povrch, ale při zápase už si sednul a kulisa byla skvělá. Hala je velká, snad přijde hodně lidí i v sobotu na semifinále.

Po úvodním zápase s Norskem jste nebyla spokojená se svojí střelbou. Po hattrickách Lotyškám a Polkám už se pochválíte?

Asi mi přináší štěstí můj nápis na flašce s pitím „Trefuj bránu“, snad se mi bude dařit nadále. Proti Švédkám to tedy asi hattrick nebude, ale snad týmu pomůžu.

Nápis na lahev jste si napsala z pověrčivosti?

Vždycky si na zápas kladu takové menší cíle, které chci dodržovat. Tak jsem zvolila tenhle.

Na šampionátu jste už nastřílela sedm gólů, může vám aktuální forma pomoct i k zahraničnímu angažmá?

Teď nad tím úplně nepřemýšlím, soustředím se na mistrovství světa. Pak se budu věnovat škole a teprve bych řešila, kdyby se náhodou objevilo něco ze zahraničí.

V sobotu vás čekají Švédky, které jste nikdy v historii neporazily. Tušíte, co by na ně mohlo platit?

Na prvním místě je obrana. Na poslední Euro Floorball Tour ve Švédsku jsme s nimi nehrály zas tak špatně. Pak rozhodly ve třetí třetině individuální chyby. Když se všechno sejde, naladíme formu a budeme hrát všechny, jak máme, mohlo by to vyjít.

V čem je jejich největší síla?

Velkou roli hraje sehranost, mají tam hodně holek z jednoho týmu. Hrají vždycky se zvednutou hlavou, vidí se na hřišti a dávají balón rychle od hokejky. Ony to mají v hlavě, nám se to ještě musí připomínat.

Na turnaji jsou zatím Švédky suverénní, mohly by vás podcenit?

V to doufám, že si řeknou, že nás porazí pokaždé. Ale hrály jsme s nimi i vyrovnaná utkání, takže určitě si nějaký videorozbor nachystají.

Reklama