Hlavní obsah

Táta v hledišti a pusa od mámy. Jarolímové ke skvělému výkonu pomohla i podpora rodiny

Ostrava

Přiblížila českému florbalu senzační úspěch. Jenže nakonec ani dvě trefy a bojovnost nejlepší české hráčky Anet Jarolímové k přemožení švédských suverének nestačil. Češky tak budou po porážce 2:9 hrát v neděli na MS od 12.30 v ostravské ČEZ Aréně o bronz se Švýcarskem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Švédka Anna Wijková (vlevo) stíhá autorku obou českých branek Anet Jarolímovou.

Článek

Když jste dvěma góly srovnala na 2:2, proběhlo vám hlavou, že dnes je šance poprvé v historii Švédky zdolat?

Měly jsme neuvěřitelnou šanci, kterou už možná nikdy mít nebudeme. Ještě před domácím publikem… Těžko se hledají slova, když je to nakonec takový debakl.

Co jste o přestávce změnily, že jste na Švédky na začátku druhé třetiny tak vlétly?

My si před zápasem řekly nějaké pokyny, ale absolutně jsme je nedodržovaly, hrály jsme si, co chtěly. Myslely jsme si, že nahodíme balón a ono to půjde, ale mohly jsme být rády, že po třetině byl stav jenom 0:2. V šatně jsme si to vyříkaly, nastoupily jsme jinak a mohly jsme v té druhé třetině i vést.

Švédky v ten moment vypadaly dost zaskočeně.

Určitě. Diváci byli opět fantastičtí a dohnali nás k tomu, že jsme druhou třetinu začaly hrát pro ně. Daly jsme dva góly, nechtěly jsme vypustit ani jeden souboj, ale už to nešlo.

Když pak Švédky odskočily o dvě branky, bylo rozhodnuto?

Já byla u toho gólu na 2:3, ta střela prostě proletěla z půlky do branky. To se nám nesmí stávat proti žádnému soupeři. Zase taková střela to nebyla.

Co vám ještě chybí ke kvalitám Švédek?

To jsou hráčky jiného kalibru, my musíme trénovat dvakrát víc. Pořád je co zlepšovat.

Kamera na obrazovce v hale si v hledišti našla i vašeho tatínka, před turnajem jste přitom nepočítala, že by dorazil.

To je speciální motivace. Jsem ráda, že tu rodiče mohli být, viděli zápas a prožili si tu atmosféru, kterou už v životě nezažiju.

Stihli jste aspoň pozdravit?

Před zápasem máme doporučeno nemluvit s rodiči, akorát jsem mamku navedla, kde si má vyzvednout lístky a dala mi pusu pro štěstí. Mně to přineslo štěstí, možná ji mohla dát celému týmu. (úsměv)

Může vám i dnešní výkon pomoct k zahraničnímu angažmá?

Ráda bych, ale já hraju florbal pro zábavu, trénuju s Petrem Brabcem a ta příprava byla vidět. Po zahraničním angažmá neprahnu, já už před šampionátem říkala, co bych chtěla dělat (sportovní manažerku – pozn. red.). Tomu se budu věnovat, pokud by ale přišlo zahraniční angažmá, budu jen ráda.

Zápasy o bronz bývají nazývány duelem zklamaných, ale vy máte motivace proti Švýcarkám jistě dost.

Chceme vyhrát, musíme to urvat, i kdybychom měly padat na hubu. Zažily jsme to před dvěma lety, víme, jaké to je. Chceme se odvděčit divákům, kteří nás tady podporují.

Reklama

Související témata: