Hlavní obsah

Před dvěma lety Švýcarky zničila životní trefou. Teď nám to budou chtít vrátit, ví Šteglová

Michal OsobaSport.czPrávo

Znovu o bronz a opět se Švýcarskem. Scénář florbalového mistrovství světa se opakuje, jen po St. Gallenu před dvěma lety tentokrát požene domácí publikum Češky v Ostravě. Pokud by se opakoval předloňský scénář, Dominika Šteglová by se určitě nezlobila. Vítězným zásahem totiž přihrála českému týmu historický bronz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dominika Šteglová před brankářkou Janou Christianovou.

Článek

Semifinále jste hrály později než Švýcarky, na odpočinek mezi oběma medailovými zápasy máte jen 18 hodin. Je to dost na nabrání nových sil?

Bohužel, času na regeneraci máme méně než Švýcarky, ale s tím jsme počítaly. Semifinále nás stálo hodně sil, máme v nohou pět zápasů, ale musíme se dát do kupy. Snad se hecneme, jde o medaili.

Braly byste v souboji o bronz radši Finky, na které se vám v poslední době daří víc?

Asi jo. Když jsme sledovaly část druhého semifinále, tak jsme nad tím tolik nepřemýšlely, protože jsme nevěděly, jestli budeme hrát finále, nebo o bronz, ale je pravda, že bychom si víc věřily na Finky. Na druhou stranu Švýcarky ve skupině byly hratelné, jen nám to tam nepadalo a dostaly jsme hloupé góly. Teď to snad bude lepší.

Ve skupině jste Švýcarky přes porážku 1:2 dokonce většinu zápasu přehrávaly.

Na hřišti to člověk tolik nevnímá, ale je pravda, že šancí jsme měly strašně moc. Teď musíme každou využít a zodpovědně bránit. I proti Švédkám jsme hrály obětavě, ale zítra to chce ještě víc a kompaktně jako tým.

Vybaví se vám osobně vzpomínky na St. Gallen a vaši vítěznou trefu?

Teď to bude úplně něco jiného, švýcarský tým se změnil, mají asi čtyři pět opravdu kvalitních hráček, které působí ve Švédsku. Doufáme, že už si konečně pohlídáme Silvanu Nötzliovou a nenecháme ji střílet, i když to jsme věděly už ve skupině…Řekla bych, že tři lajny máme vyrovnanější, Švýcarky sice mají hráčky, které vyčnívají, ale zbytek je o něco horší.

Byl gól proti Švýcarkám na minulém mistrovství světa vaším životním?

Teď to tak asi vnímám, i když v tu chvíli jsem samozřejmě nevěděla, že bude rozhodující. Ani nebyl moc hezkej, dostala jsem balónek do branky asi natřikrát. Promáchla jsem a zmátla gólmanku. (úsměv) Střídání předtím jsem přitom měla dvě tutovky, které jsem neproměnila… Myslím, že nám to Švýcarky budou chtít vrátit.

Tehdy byly Švýcarky hodně zklamané po porážce v semifinále, může to být letos podobné? Na Finky si tu hodně věřily…

Také mě napadlo, že budou zklamané asi víc než my, protože Finkám se na turnaji moc nedaří, určitě si na ně Švýcarky věřily. To zklamání u nich bude znát.

Zvlášť když v semifinále vedly…

My odcházely z haly za stavu 1:1, najednou slyšíme, že to je už 5:1, tak jsme byly překvapené. Myslely jsme, že Švýcarky vyhrají.

Teď budete mít v zádech početnou diváckou kulisu, už na semifinále přišlo na ženský florbal rekordních 4694 diváků.

To je krásné. My jsme moc vděčné, že diváci chodí a podporovali nás až do konce, i když výsledek semifinále byl děsivej.

Reklama