Hlavní obsah

Tokoš a Billá byli zvoleni nejlepšími florbalisty roku

Útočník Martin Tokoš ze švédského Jönköpingu a obránkyně Denisa Billá z Herbadentu SJM Praha 11 byli v anketě internetového serveru florbal.cz zvoleni nejlepšími florbalisty uplynulého roku. Zahraničním hráčem roku 2013 byl odborným webem vybrán švédský útočník Rasmus Enström z Falunu a florbalistkou jeho krajanka Sandra Mattssonová z Djurgaardenu, která byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou prosincového mistrovství světa v Brně a v Ostravě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Česká florbalistka Denisa Billá (uprostřed).

Článek

Tokoš, který v minulé sezóně získal titul s Vítkovicemi a pak zamířil do Švédska, vystřídal na trůnu forvarda Milana Tomašíka ze švédského Dalenu. Ten tentokrát skončil čtvrtý. Na druhé místo byl zařazen útočník Vojtěch Skalík, jenž strávil minulou sezónu v Grasshopper Curych a nyní hraje za Malans. Třetí místo patří obránci Patriku Suchánkovi, který v létě zamířil z Vítkovic do Dalenu.

Billá přebrala korunu po spoluhráčce z Herbadentu Zuzaně Macurové, která se nyní nevešla do první desítky. Druhé místo patří Elišce Krupnové a třetí Anet Jarolímové, dalším hráčkám mistrovského Herbadentu.

Reklama

Související témata: