Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 4:2Stav série 4:3Vítkovice v sedmé bitvě zdolaly Brno a jsou v semifinále

Florbalisté mistrovských Vítkovic porazili v rozhodujícím sedmém zápase čtvrtfinále extraligy doma Bulldogs Brno 4:2 a po vítězství v sérii 4:3 je čeká boj o superfinále. Dvěma góly včetně vítězného se na tom podílel Lukáš Veltšmíd. O dvojicích pro semifinále, kam už postoupily také Tatran Střešovice a Mladá Boleslav, rozhodne až nedělní sedmý duel Chodova s Otrokovicemi.

Článek

Vítkovice se ujaly vedení ve třetí minutě díky Veltšmídovi. V 15. minutě vyrovnal Jiří Juhaňák, ale za 38 vteřin vrátil domácím vedení Zdeněk Žák a ve druhé třetině zvýšil na 3:1 Veltšmíd. Čtyři minuty před koncem zvýšil náskok Lukáš Řezanina a výsledek už jen zkorigoval Lukáš Jalový.

"Jsme strašně rádi za postup do další fáze. Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům, kteří přispěli k našemu vítězství, a taky Brnu. Bylo odhodlané, bojovné a tím nám dělalo problémy. Nicméně myslím, že postoupilo florbalovější mužstvo a že jsme si to zasloužili," řekl stránkám ČFbU trenér Vítkovic Michal Deus.

"V dnešním utkání rozhodla větší zkušenost soupeře a domácí prostředí. Utkání nevybočovalo z průběhu celé série. Rozhodně jsme, až na výjimky, nepůsobili horším dojmem a bylo vidět, že se tým herně zlepšil," uvedl kouč Brna Rudolf Škubal.

AutoCont extraliga florbalistů - čtvrtfinále, 7. zápas:
1. SC Vítkovice - Bulldogs Brno 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky: 3. a 26. Veltšmíd, 15. Žák, 56. Řezanina - 15. Juhaňák, 57. Jalový. Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: