Hlavní obsah

Florbalová rivalita ožije. Vítkovice si do Prahy přivezou i své hooligans

Praha

Zatím dvakrát rozhodoval o držiteli poháru pro florbalového mistra republiky jediný zápas. Předloni premiérové superfinále v O2 areně ovládly Střešovice, loni slavily Vítkovice. A oba rivalové se spolu střetnou v nedělní bitvě o titul. Vítkovice budou mít obsazení i v ženském finále, v němž vyzvou suverénky posledních let z pražského Herbadentu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vítkovický Pavel Brus (vlevo) se střešovickým Tomášem Vávrou se v boji o titul potkali už před čtyřmi lety.

Článek

Vypjaté bitvy mezi Tatranem a Vítkovicemi jsou dlouhé roky kořením extraligy. Jen příběhy vyvíjející se v někdejších finálových sériích se nyní smrskávají do jediného dne. „V jednom zápase se emoce nevyhrotí do extrému. Napětí tam bude, ale čekám férový zápas,“ tvrdí střešovická opora Martin Richter.

Hladká cesta Tatranu

Oba superfinalisté měli do boje o titul značně odlišnou cestu. Tatran neztratil ve čtvrtfinále se Spartou ani v semifinále s Otrokovicemi ani jeden zápas, Vítkovice udolaly Brno až v sedmém duelu, na postup přes Boleslav potřebovaly šest utkání.

„Ale už jsme dokázali Tatran letos v televizním utkání porazit. Určitě se nejedeme do Prahy podívat na diváky, ale chceme vyhrát,“ burcuje vítkovický obránce Pavel Brus. „Minimálně jeden fanouškovský autobus do Prahy vypravíme, vítkovičtí hooligans určitě přijedou,“ slibuje s úsměvem.

Hala se plní

Loni do největší české haly dorazilo přes deset tisíc fanoušků, alespoň přiblížit této cifře se organizátoři chtějí i letos. „První patro už je téměř kompletně vyprodáno, slušně se plní i to horní,“ pochvaluje si prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Ženské superfinále startuje v neděli ve 13 hodin, mužské o tři hodiny později, oba zápasy vysílá živě ČT Sport.

Reklama