Hlavní obsah

Poslední šance zaujmout. Florbalisty čeká generálka na mistrovství světa

Michal OsobaPrávo

Kdo se chce ještě na poslední chvíli probít do nominace pro florbalové mistrovství světa, které v prosinci hostí švédský Göteborg, má poslední šanci. V pátek začínající turnaj seriálu Euro Floorball Tour ve finské Hämmenlinně je generálkou na světový vrchol.

Foto: Sport.cz

Trenér Radim Cepek uděluje pokyny svým svěřencům při Euro Floorball Tour v České Lípě.

Článek

Reprezentační trenéři mužského výběru Radim Cepek a Zdeněk Skružný už mají o kostře mužstva jasnou představu. Ale k doladění posledních nuancí v české sestavě jim poslouží právě souboje s elitními výběry Finska, Švédska a Švýcarska.

Ženy po šesti letech v Praze

„Tím, že jsme s týmem dva roky, je z těch jmen, s nimiž dlouhodobě pracujeme, zřejmé, s kým počítáme,“ naznačuje Cepek. „Ale rozhodně to neznamená, že kádr, který bereme do Finska, by byl finální. Spíš nám jde o vazby v jednotlivých útocích, aby fungovaly, takže se nedá říct, jestli máme v sestavě dva nebo tři otazníky,“ říká česká florbalová legenda.

Na posledním turnaji seriálu v dubnu v České Lípě jeho tým senzačně porazil všechny tři světové velmoci. „Ani do Finska nejdeme pro tři porážky, ale výsledky v téhle fázi pro nás nejsou to nejpodstatnější,“ doplňuje Cepek.

Reprezentační víkend se týká i ženského výběru, rodící se tým nového trenéra Miroslava Janovského se po šesti letech představí doma v Praze v hale na Podvinném Mlýně.

Program EFT žen v Praze
PÁTEK
16.15 Švédsko - Finsko
19.00 Česko - Švýcarsko
SOBOTA
17.00 Česko - Švédsko (živě na ČT Sport)
19.45 Finsko - Švýcarsko
NEDĚLE
13.00 Česko - Finsko
15.45 Švýcarsko - Švédsko

Reklama