Hlavní obsah

Takhle defenzivní Švýcary nečekal. Ale bod bereme, uznal zachránce remízy Jendrišák

Michal Osoba (Göteborg)Sport.cz

Vyrovnávací trefou zakončil dlouhé obléhání švýcarské branky. Gól Matěje Jendrišáka výrazně pozvedl české naděje na první místo ve skupině florbalového mistrovství světa. Poslední zápas čeká svěřence Radima Cepka v úterý od 16 hodin (živě na ČT Sport) proti Estonsku, v tu dobu už budou znát výsledek utkání Švýcarů s Nory.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Oba čeští střelci do švýcarské sítě: vlevo Matěj Jendrišák, vpravo Jiří Curney.

Článek

Při svém vyrovnávacím gólu jste viděl skulinku u tyče švýcarského gólmana?

Výbornou práci odvedl Marek Deutsch, který zastavil jejich protiútok. My předtím solidně napadali a brejky umíme. Obránce vystoupil proti Tomu Ondruškovi, já tam měl prostor, tak jsem to vzal na sebe.

Jste s ohledem na vývoj zápasu s bodem spokojený? Většinu utkání jste prohrávali…

Dá se říct. Srovnávali jsme hodně pozdě, takže bod bereme, nicméně jsme chtěli vyhrát, protože jsme věděli, že výsledek bude pro další vývoj skupiny hodně důležitý. Na druhou stranu neztratili jsme svoji pozici, v úterý se rozhodne. Uvidíme, jak budou hrát Švýcaři s Nory před námi, takže budeme znát výsledek, který musíme minimálně uhrát.

V závěru už jste se dopředu nehnali, báli jste se o remízu?

Spíš mi přišlo, že se báli trenéři. My chtěli hrát, věděli jsme, že Švýcaři byli nalomení. Tím mě překvapili, že se moc nehnali do útoku.

Na Švýcary se vám v poslední době dařilo, hráli na šampionátu jiným stylem, než jste znali ze zápasů Euro Floorball Tour?

Musím říct, že ano. Překvapili mě, byli hodně defenzivní, nijak extra se nedostávali do šancí. Předtím ty zápasy byly mnohem ofenzívnější.

Velkou překážkou byl švýcarský gólman Pascal Meier.

Znám ho ze švédské ligy, kde se proti nám také hrozně vytáhl, tak jsem říkal klukům, že to je fantastický gólman a dneska mu to vyšlo.

Značný rozdíl byl i v přesilovkách. Švýcaři proměnili obě své početní výhody, českému týmu se zatím na turnaji příliš nedaří.

V nich se trápíme, dneska to byl rozhodující faktor. Švýcaři z nich dali oba své góly, jinak si tolik šancí nevytvořili. Ne, že bychom málo stříleli, ale chybí nám závěrečná přihrávka nebo šťastnější střela. Na tom musíme zapracovat.

S Estonskem se český tým tak často nepotkává, co o něm víte?

Dívali jsme se na jejich zápas proti Švýcarsku, také mají výborného gólmana. Já si pamatuju zápas před čtyřmi lety, kdy jsme proti nim hráli na mistrovství světa ve čtvrtfinále a srovnávali jsme snad minutu před koncem. Rozhodně nebudou slabí.

Reklama