Hlavní obsah

Budou čeští florbalisté honit skóre? Estonci už je ale dokázali i potrápit

Göteborg

Základní úkol: zajistit si přímý postup do čtvrtfinále. Druhý cíl: základní skupinu vyhrát. České florbalisty čeká poslední zápas ve skupině na mistrovství světa v Göteborgu, zrádnou překážkou jim budou Estonci (od 16 hodin na ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz).

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Jiří Curney (uprostřed) se spoluhráči děkuje divákům po zápase se Švýcarskem.

Článek

Ti zatím při skóre 5:11 nezískali na turnaji ani bod. Jenže při posledním setkání na světovém šampionátu před čtyřmi lety odvraceli Češi potupnou porážku ve čtvrtfinále. V poslední minutě vyrovnával Tomáš Sladký, a tak mohl český tým pokračovat na cestě za bronzem. Také tento zápas Sladký označuje za nejpamátnější ze sta, které odehrál v českém dresu.

Budou znát výsledek

Čeští hráči budou mít v boji o první místo ve skupině, a tím papírově snadnější los ve čtvrtfinále i případném semifinále, výhodnější pozici. Na rozdíl třeba od fotbalových šampionátů se poslední duely ve skupině nehrají souběžně, Cepkův tým bude výsledek utkání mezi Švýcarskem a Norskem (od 12 hodin) znát.

A tak bude kouč vědět třeba to, že jeho svěřenci musí vyhrát o pět gólů. „Je to výhoda, ale zároveň nás to může svazovat. Snad to zvládneme a půjdeme dál z prvního místa,“ doufá útočník Jiří Curney.

Očekávání, že Češi svého soka smetou, by ale byla přehnaná. Estonci jsou podle žebříčku osmý tým světa, v novém systému šampionátu už k výhrám o dvacet gólů nedochází. „My teď nemůžeme nic podcenit, do zápasu musíme jít s tím, že potřebujeme vyhrát. Ale samozřejmě se pokusíme o to, abychom byli první ve skupině,“ slibuje kouč Radim Cepek.

Jak dopadne úterní zápas mezi florbalisty Česka a Estonska?
Vyhrají Češi
93,7 %
Utkání skončí nerozhodně
2 %
Zvítězí Estonci
4,3 %
Celkem hlasovalo 4781 čtenářů.

Reklama

Související témata: