Hlavní obsah

Rozdíl byl i v disciplinovanosti, vyloučení přišla za nesmyslné věci, mrzelo gólmana Kafku

Michal Osoba (Göteborg)Sport.cz

Předvedl několik výborných zákroků, neinkasoval ani z trestného střílení. Přesto byl florbalový gólman Tomáš Kafka po semifinále mistrovství světa zklamaný. Češi prohráli s Finskem 3:6, v sobotu od 13 hodin se pokusí vybojovat bronz proti poraženému z duelu Švédsko–Švýcarsko.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Brankář Tomáš Kafka při trestném střílení proti Mikovi Kohonenovi uspěl.

Článek

V čem jste z brankoviště viděl největší rozdíl mezi oběma týmy?

Asi v přesilovkách a oslabeních. A také disciplinovanosti, dvakrát jsme byli vyloučeni za nesmyslné věci, které by se asi neměly stávat. Pak jsme oslabení neubránili a naopak přesilovky neproměnili. Jinak byli oba soupeři srovnatelní, dalo se dneska vyhrát. I Finové byli chvilkama nervózní, což bylo třeba za remízového stavu 3:3 ve druhé třetině. Zvýšili obrátky, chtěli víc střílet, víc se před branku tlačili. To byly známky nervozity, že mají strach o zápas, ale nevyužili jsme toho.

Zejména druhé vyloučení Toma Ondruška za chycení balónku asi bylo hodně zbytečné. Už na to přišla řeč?

Ještě jsme to nestihli, on si to bude nejvíc vyčítat sám. Já tu situaci pořádně neviděl, ale na kostce to v opakovačce vypadalo, že balónek letěl do autu a on to stáhl z něj. Jestli rozhodčí cítí potřebu vylučovat za takové blbosti nebo vzdálenost, je to smutný.

Góly, které jste inkasoval v oslabení, byly trochu nešťastné.

Myslím, že jsem měl hodně smůly. Takové střely mi normálně neprocházejí, ať už Kukkolův gól v první přesilovce, kdy mi střela prošla mezi nohama, což by asi neměla. Sice po přesunu, ale když jsem koukal na kostku, tak tam nebylo místo a stejně balónek nějak prošel. A u druhého přesilovkového gólu to bylo to samé, střela prošla skrz mě, já jsem neviděl, kde přesně balónek je. A Mika Kohonen ho tam dorazil. Myslím, že šlápl do malého brankoviště, ale rozhodčí to pustili.

Kohonen pak za stavu 3:5 neuspěl při trestném střílení. Věřil jste, že to může být moment, kdy se český tým ještě zvedne?

Bylo to těžké, oni začínali přesilovku. Nebyli jsme v úplně dobré situaci, ale pořád jsem věřil, že je do konce dost času a dva góly se během dvou minut dají dát.

Čtyři minuty před koncem hrál přesilovku i český tým. Nečekal jste, že půjdete z branky a trenéři zkusí hru šest na čtyři?

Asi jo. Vzhledem k tomu, že se nám přesilovky celý turnaj nedaří, tak jsem myslel, že zkusíme šest na čtyři. Ale o té variantě jsme se nebavili.

Zápas jste chytal naposledy v neděli, trvalo vám déle se dostat do tempa?

Je pravda, že rozcvičení bylo pro mě zvláštní, neměl jsem pocit, že jsme dobře rozchytanej, ale to spíš souviselo s brzkým začátkem zápasu, v jednu hodinu to není úplně typický čas, kdy hrajeme vrcholové zápasy.

Reklama

Související témata: