Hlavní obsah

Mladí hladoví blázni chtějí medaili. Budou mít Švýcaři z Čechů opět strach?

Göteborg

Poslední zápas na turnaji rozhodne, jestli se mistrovství světa v Göteborgu do české florbalové kroniky zapíše jako medailové nebo skončí v rubrice Nevyužité šance. Repríza skupinového souboje se Švýcarskem v neděli od 12.00 (živě na ČT Sport) rozhodne o držiteli bronzových medailí.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Sladký děkuje fanouškům po prohraném semifinále s Finskem, za ním Patrik Dóža a brankář Tomáš Kafka.

Článek

Souboj o třetí místo bývá označován jako souboj zklamaných, to však v hale Scandinavium tak docela platit nebude. Švýcaři asi tušili, že proti rozjetým Švédům neměli velkou šanci na úspěch.

Svěřenci Radima Cepka si zase dál jdou za svým cílem. „Jsme hladoví, jsme mladí blázni, kteří tu medaili prostě chtějí. Chceme ji urvat a já jsem přesvědčen, že tu medaili přivezeme,“ říkal bojovně útočník Tomáš Sladký, autor dvou českých branek v semifinále.

Motivace? Žádný problém

Čeští florbalisté ze sebe sobotní zklamání setřásli rychle, s motivací nebude problém. „Zlato ani stříbro to nebude, tak holt získáme jinou barvu medaile,“ věřil po porážce s Finskem i gólman Tomáš Kafka.

Oba týmy dají do zápasu všechny zbylé síly, čeká je třetí náročné utkání ve třech dnech. „Fyzické síly nechybějí, je to jen o hlavě. A medaile by tomuhle výběru slušela,“ má jasno Sladký. „Týmy jsou výborně kondičně připravené a věděly, že rozhodující zápas budou hrát až v neděli. Kondičně nebude mít nikdo výhodu,“ myslí si hlavní kouč Cepek.

Českému týmu ale můžou přijít vhod tři a čtvrt hodiny k dobru, o něž hrál semifinále dřív. Švýcaři po debaklu od Švédů mají na odpočinek necelých 17 hodin. „Určitě to může hrát roli,“ připouští Kafka.

„Už jsme díky tomu vyhráli bronz ve Finsku, kde byla stejná konstelace, tak snad to bude podobné,“ připomíná čtyři roky starou zkušenost, kdy Česko v Helsinkách získalo svoji dosud poslední medaili.

Čekají sebevědomější tým

Oba týmy se v Göteborgu potkaly už ve skupině, kdy se rozešly smírně 2:2. Čeští hráči i trenéři se podivovali, s jak defenzivní taktikou na ně Švýcaři vyrukovali.

„Vůbec si nevěřili a měli z nás strach. Ale teď podle mě budou hrát podstatně sebevědoměji, bude to těžší zápas než ve skupině,“ očekává Kafka. „Oni hrají celý šampionát defenzívně. Ale myslím, že vědí, co na nás platí a budou na nás připraveni. My na ně taky,“ ujišťuje Cepek.

Vybojují čeští florbalisté na MS v utkání se Švýcarskem bronz?
Ano
85,2 %
Ne
14,8 %
Celkem hlasovalo 10469 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS florbal 2014

  • Čtvrtfinále

  • 11.12.14      19 : 00
    Švédsko Švédsko Estonsko Estonsko
    17 : 0
  • 12.12.14      19 : 00
    Švýcarsko Švýcarsko Lotyšsko Lotyšsko
    6 : 1
  • 12.12.14      16 : 00
    Česká republika Česko Dánsko Dánsko
    5 : 1
  • 11.12.14      15 : 30
    Finsko Finsko Norsko Norsko
    6 : 1
  • Semifinále

  • 13.12.14      17 : 15
    Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko
    10 : 1
  • 13.12.14      13 : 00
    Česká republika Česko Finsko Finsko
    3 : 6
  • Finále

  • 14.12.14      15 : 30
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
  • 14.12.14      12 : 00 O 3. místo
    Švýcarsko Švýcarsko Česká republika Česko
    3 : 4