Hlavní obsah

Mladá Boleslav po dramatické bitvě obhájila florbalový pohárový triumf

Opava

Florbalisté Mladé Boleslavi zdolali ve finále Poháru České pojišťovny v Opavě Bulldogs Brno po dramatické bitvě 5:4 po samostatných nájezdech a obhájili trofej. Přitom v utkání stále doháněli ztrátu a porážku odvrátili až trefou Jiřího Curneyho 11 sekund před koncem třetí třetiny. V rozstřelu si připsal vítěznou trefu Pavel Bouška. Vítěz získal prémii 100 tisíc korun, poražený finalista 30 tisíc.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Florbalisté Mladé Boleslavi (zleva) Martin Rožnovják a Tomáš Kadlec se radují ze vstřelené branky.

Článek

Vstup do utkání vyšel Bulldogs, kteří se snažili už na čtvrtý pokus v pohárovém finále poprvé uspět. Po 98 vteřinách otevřel skóre Josef Žižka a ve 12. minutě zvýšil na 2:0 Petr Jeski. Favorizovaná Mladá Boleslav ale ještě v úvodním dějství smazala ztrátu. Radim Křenek sice po faulu Lukáše Jalového neproměnil trestné střílení, ale v následné přesilovce už snížil. A 47 sekund před první pauzou vyrovnal Tomáš Novák.

Ve druhém dějství nejdříve vrátil Brnu vedení při vyloučení Tadeáše Chrousta Žižka, v 35. minutě smazal ztrátu Martin Rožnovják. Potřetí získali Moravané vedení v čase 59:21, ale trefa Jiřího Juhaňáka vítězná nebyla. Při power play totiž 11 sekund před koncem třetí třetiny zužitkoval přihrávku Petra Novotného Curney.

Desetiminutové prodloužení nerozhodlo, když další velkou šanci tentokrát Curney neproměnil. Nakonec po loňském premiérovém úspěchu Středočeši slavili znovu. V rozstřelu se totiž jako jediní prosadili Pavel Bouška a Křenek. Mladoboleslavský gólman Jakub Výtisk, jenž na nájezdy nahradil Davida Rytych, neinkasoval ze čtyř pokusů Bulldogs ani jednou.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistů v Opavě:
Mladá Boleslav - Bulldogs Brno 5:4 po sam. nájezdech (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 14. Křenek, 20. Novák, 35. Rožnovják, 60. Curney, rozhodující sam. nájezd P. Bouška - 2. a 25. Žižka, 12. Jeski, 60. Juhaňák. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 885.

Reklama

Související témata: