Hlavní obsah

Florbalisté Mladé Boleslavi si vybrali pro play off Spartu

Praha

Florbalisté vítěze základní části extraligy Mladé Boleslavi si po dnešním závěrečném 22. kole vybrali jako soupeře pro čtvrtfinále play off pražskou Spartu, sedmý tým tabulky. Druhý Tatran Střešovice sáhl po odvěkém rivalovi FBC Ostrava, který v sobotu jako poslední pronikl do play off. Mistrovské Vítkovice si vybraly Chodov a čtvrtou dvojici utvořili hráči FbŠ Bohemians s Bulldogs Brno.

Článek

"Spartu jsme měli vybranou již delší dobu. Jednak je v dobré dojezdové vzdálenosti a jednak nám sedí. Odehráli jsme s nimi dva dobré zápasy, vyhovuje nám jejich povrch a nehrají příliš do těla," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka oficiálním stránkám ČFbU.

Střešovice by zřejmě v případě možnosti po derby se Spartou sáhly, ale musely vybírat z dalších soků. "Zvolili jsme si Ostravu, protože náš klasický soupeř Sparta byl zabraný. Zbývaly týmy, jako jsou Chodov a Brno, a na ty se nám nyní moc nedaří, a tak to byla jasná volba. Navíc hrát městské derby v Praze při čtvrtfinále by bylo zbytečně vyhecované," uvedl trenér Tatranu Jiří Jakoubek.

Vítkovice se raději vyhnuly tradičnímu sokovi z minulých play off Brnu. "Na výběr zbyl už jen Chodov s Brnem, které hraje osobku jako my a sérií s ním bylo už hodně, takže to chtělo změnu. Zápasy s Brnem by totiž byly všechny stejné, ubojované, nevynikli by tolik naši ofenzivní hráči. Myslím si, že zápasy s Chodovem budou florbalovější. Na Chodově mají kvalitní hráče, ale věříme si na ně, letos jsme je dvakrát porazili," uvedl kouč Ostravanů Michal Deus.

Čtvrtfinále, hrané na čtyři vítězné zápasy, startuje v sobotu 7. března.

Reklama

Související témata: