Hlavní obsah

Chodov a Bohemians prodloužily čtvrtfinálové série

Praha

Florbalisté pražských celků Chodova a FbŠ Bohemians odvrátili konec sezony, když v dnešním pátých čtvrtfinálových duelech snížili na 2:3 na zápasy. Chodov vyhrál na hřišti mistrovských Vítkovic 4:3, Bohemians zvítězili doma nad Bulldogs Brno 5:2. Série budou pokračovat ve čtvrtek, na své soupeře pro boj o superfinále čekají Střešovice s Mladou Boleslaví.

Článek

Na vítězství Chodova v Ostravě se podílel třemi body za gól a dvě asistence Patrik Dóža. "Není třeba si nic nalhávat, vítězství Chodova je dnes zasloužené. My jsme hráli špatně v prvních dvou třetinách a to nás stálo zápas. Na druhou stranu sezona nekončí a my pojedeme do Prahy s cílem vyhrát," řekl trenér Vítkovic Michal Deus oficiálním stránkám České florbalové unie.

Trenér Chodova David Podhráský nebyl přes vítězství spokojený s produktivitou. "Dnes jsme sklidili, co jsme v Praze zaseli. Kdybychom dokázali proměňovat šance tak efektivně jako domácí, tak bych měl o pár šedivých vlasů méně. Těšíme se ale na pokračování série," prohlásil.

Brno proti Bohemians sice smazalo dvoubrankovou ztrátu, ale v 39. minutě vrátil Pražanům vedení Radek Mandík a v závěrečné třetině domácí pojistili výhru. "Dnes nám to nešlo hlavně v koncovce," uvedl trenér Brna Jan Kadlec. "Jsme rádi, že se nám podařilo sérii prodloužit, a doufáme, že přijedeme z Brna k sedmému zápasu," řekl asistent trenéra Bohemians Michal Matoušek.

Extraliga florbalistů - čtvrtfinále play off; 5. zápasy:
1. SC Vítkovice - JM Chodov 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Branky: 20. Hájek, 49. Matejčík, 60. Šebesta - 10. Ondrušek, 36. Sýkora, 48. Mikeš, 60. Dóža. Stav série: 3:2.
FbŠ Bohemians - Bulldogs Brno 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky: 5. a 26. Poláček, 39. Mandík, 55. Čihák, 56. Tůma - 34. Mendrek, 36. Fuchs. Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: