Hlavní obsah

Florbaloví mistři z Vítkovic a Bulldogs Brno jsou v semifinále

Praha

Florbalisté mistrovských Vítkovic a Bulldogs Brno dovršili v šestých čtvrtfinálových zápasech extraligy postup mezi nejlepší čtyři, kde doplnili vítěze základní části Mladou Boleslav a druhý Tatran Střešovice. Vítkovice si zajistily vítězství 4:2 na zápasy v Praze, kde vyhrály nad Chodovem 7:6 po samostatných nájezdech, Bulldogs Brno doma zdolali FbŠ Bohemians 7:3.

Článek

Dvojice pro boj o superfinále určí volba nejlepšího celku dlouhodobé části Mladé Boleslavi, který si vybere ze dvou nejhůře postavených semifinalistů - tedy z Vítkovic a Bulldogs Brno. Na druhé Střešovice sok zbude.

Vítkovice v hale na Jižním Městě rychle získaly dvoubrankové vedení a v 33. minutě jim zajistil náskok už 6:2 Lukáš Hájek, který z trestného střílení dovršil hattrick. Chodov ale do poloviny třetí třetiny smazal ztrátu a vítěze určily až nájezdy. V páté sérii rozhodl Hájek, který si tak připsal pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci.

"Byli jsme čtyřicet minut lepší a vytvořili si pohodlný náskok, který jsme v důsledku nepovedené třetí třetiny museli potvrdit v nájezdech. Jinak si myslím, že výsledek série odpovídá kvalitě obou týmů. Měli jsme více fyzických sil a mentálních. Důležitý faktor byl i kvalita důležitých hráčů," řekl trenér Vítkovic Michal Deus oficiálním stránkám České florbalové unie.

Chodov, který byl v roce 2013 v superfinále, bude stejně jako loni v semifinále chybět. "Dnešní zápas dost vystihuje celou sérii. V podstatě jsme se porazili sami svou herní nedisciplinovaností a obrovskými chybami. Vážím si kluků za výkon v poslední třetině a mrzí mě, že jsme to nedotáhli do sedmého zápasu. Celkově nepostoupil lepší tým, ale disciplinovanější a chytřejší," uvedl trenér Chodova David Podhráský.

Bulldogs Brno slaví postup do semifinále po deseti letech a teprve podruhé v historii. Hráči Bohemians sice v úvodu třetí třetiny vyrovnali z 1:3 na 3:3, ale ve 44. minutě vrátil domácím vedení Jiří Koutný a postup potvrdili Vít Hrubý, svou druhou trefou v utkání Jakub Mendrek a David Coufal.

"Konečně se nám povedl po delší době vstup do utkání a až na začátek třetí části, kdy jsme nechali soupeře na chvíli ve hře, to bylo naše utkání. Už před sérií jsme si věřili a dnes před zápasem jsme z družstva cítili, že to vyjde. Máme velkou radost z postupu a zároveň jdeme do dalšího kola s jasným cílem vyhrát," řekl trenér Bulldogs Jan Kadlec. Pro Bohemians zůstala po čtvrtém místě v základní části historická účast v semifinále snem.

AutoCont extraliga florbalistů - čtvrtfinále play off, 6. zápasy:
JM Chodov - 1. SC Vítkovice 6:7 po sam. nájezdech (1:3, 2:3, 3:0 - 0:0)
Branky: 13. a 45. Dóža, 45. a 50. Ondrušek, 32. Sýkora, 38. Bouša - 4., 26., 33. z trestného střílení a rozhodující sam. nájezd Hájek, 6. Šebesta, 16. Řezanina, 30. Bräuer. Konečný stav série: 2:4.
Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians 7:3 (2:1, 1:0, 4:2)
Branky: 9. a 58. Mendrek, 9. Bauer, 25. M. Koutný, 44. J. Koutný, 46. V. Hrubý, 60. Coufal - 19. vlastní Komenda, 42. Čihák, 43. Šárka. Konečný stav série: 4:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články