Hlavní obsah

Herbadent zdolal i počtvrté Bohemians a je opět v superfinále

Praha

Florbalistky Herbadentu Praha 11 SJM vyhrály ve čtvrtém semifinálovém utkání extraligy v městském derby nad domácími FbŠ Bohemians 6:3, ovládly sérii 4:0 a zahrají si i čtvrté superfinále v pražské O2 areně. Úřadující vicemistryně otočily výsledek i přesto, že po první třetině prohrávaly 0:3, a budou útočit na osmý titul za posledních devět let.

Článek

V boji o zlato v superfinále se v sobotu 18. dubna utká Herbadent s vítězkami souboje mezi mistrovskými Vítkovicemi a Chodovem, který je zatím nerozhodný 2:2 na zápasy.

"Děkujeme Bohemce za těžkou sérii. Není potřeba se nechat zmást konečným stavem. Bohemka nás donutila si v některých fázích zápasů sáhnout na dno fyzických i psychických sil a herních i taktických dovedností," řekl asistent trenérky Herbadentu Tomáš Kodiš.

"Hezky to bylo vidět i v dnešním zápase, kdy jednoduchou a nadšenou hrou dokázaly po první třetině naprosto zaslouženě vést. Obrat jsme dokonali až po změně přístupu a zjednodušení naší hry. Jsme rádi, že do superfinále jdeme ze série, která nás prověřila," uvedl Kodiš.

Trenérka Bohemians Zuzana Jelínková pochválila své svěřenkyně za skvělý výkon v první třetině. "Bohužel jsme nezachytily vstup do druhé třetiny, což ovlivnilo zbytek utkání. Ve třetí třetině jsme se již střelecky neprosadily, což je škoda. Kde není gólů, není vítězství. Proto končíme," řekla Jelínková.

Semifinále play off extraligy florbalistek - 4. zápas:
FbŠ Bohemians - Herbadent Praha 11 SJM 3:6 (3:0, 0:4, 0:2)
Branky: 1. Burdová, 12. Veselá, 13. Poláková - 22. a 32. Sádková, 42. a 54. Steinbachová, 23. Čapková, 25. Billá. Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata: