Hlavní obsah

Chodov vyhrál na hřišti mistrovských Vítkovic a je v superfinále

Ostrava

Florbalistky Chodova vyhrály v rozhodujícím sedmém semifinále extraligy na hřišti mistrovských Vítkovic 4:3 v prodloužení, stejným poměrem zvítězily i v sérii a budou hrát v sobotu 18. dubna v superfinále o titul s Herbadentem Praha 11 SJM. Pražanky prohrávaly v Ostravě ještě v 54. minutě 1:3, ale obrat dovršila v čase 63:12 Martina Řepková.

Článek

Chodov útočí na premiérový titul, ve finále byl jen v roce 2009, kdy prohrál s Děkankou (předchůdcem Herbadentu) 0:3 na zápasy. V superfinále v pražské O2 areně, které se hraje počtvrté, se představí premiérově.

"Do zápasu jsme vstoupily sice velmi špatně, ale v průběhu utkání holky ukázaly skutečný charakter a srdce. Jsme rády, že jsme postoupily. Dneska jsme byly od druhé třetiny lepší a v poslední třetině jsme ukázaly, že máme na to postoupit," řekl trenérka Chodova Michaela Marešová oficiálním stránkám České florbalové unie.

"Byla to krásná a dramatická série, finále by letos slušelo oběma týmům. Dnešní zápas byl v duchu celé série. Dávali jsme do toho vše, ale fyzické a mentální síly nám po náročné sezoně už docházely a nedokázali jsme hrát a řešit situace vždy stejně dobře," uvedl kouč Vítkovic Jiří Velecký. "Takový je ale sport, proměnit třeba nějakou z velkých šancí za stavu 3:1, tak jsme to i přes to všechno zlomili," dodal.

Semifinále play off extraligy florbalistek - 7. zápas:
1. SC Vítkovice - TJ JM Chodov 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 11. Ferenčíková, 21. Enenkelová, 48. Ratajová - 28. Bachmaierová, 54. Urbánková, 56. Vojáčková, 64. Řepková. Konečný stav série: 3:4.

Reklama

Související témata: