Hlavní obsah

Hegemoni proti nováčkům. Florbalové superfinále slibuje útok na rekord i vyhecované bitvy

Praha

Už počtvrté rozhodne o vládcích a vládkyních domácí florbalové scény jediný zápas. Sobotní superfinále v pražské O2 Areně proti sobě shodně svede sběratele titulů proti týmu bez zkušeností s vypjatou bitvou.

Foto: ČFbU

Mladoboleslavský kouč Jan Zahalka (vlevo) a trenér Tatranu Jiří Jakoubek. Dva kamarádi a zároveň rivalové v sobotním superfinále.

Článek

V ženském souboji od 14.00 nastoupí pražský Herbadent proti svému městskému rivalovi z Chodova, od 17.00 (živě na ČT Sport) se čeká vypjatá bitva mezi Tatranem Střešovice a Mladou Boleslaví. Padne i divácký rekord? „Prodáno je přes 10 000 lístků, rádi bychom hranici 10 500 z roku 2013 překonali,“ věří předseda České florbalové unie Filip Šuman.

Florbalistky Herbadentu jako jediné odehrály zatím všechna superfinále, Chodov v něm je nováčkem. Jenže rozdíl ve zkušenostech není tak velký, jak by se mohlo na první pohled zdát.

„Obměnily jsme téměř kompletně tým, je mladý, moc holek superfinále nezažilo,“ upozorňuje trenérka vítěze základní části Markéta Šteglová. A Chodov má ve svém středu například reprezentantku a někdejší oporu Herbadentu Anet Jarolímovou.

Souboj kamarádů

Muži historicky nejúspěšnějšího celku Tatranu čekají na titul už tři roky. „Máme víc zkušených hráčů než Boleslav, doplňuje je dravé mládí,“ hlásí kouč Jiří Jakoubek.

Boleslav, která se do extraligy propracovala z páté nejvyšší soutěže, před sezónou vydatně posilovala. „Naším cílem je soutěž vyhrát. Doma míváme vyprodáno, minimálně tisíc lidí přijede i do Prahy. To je velká výhoda proti Tatranu, na který v sezóně nikdo nechodí,“ dobírá si soupeře Jan Zahalka, jenž ve Střešovicích hrál i trénoval, a s Jakoubkem ho pojí přátelství.

Reklama

Související témata: