Hlavní obsah

Florbalistky Chodova porazily v superfinále Herbadent a poprvé slaví titul

Praha

Florbalistky Chodova porazily v superfinále v pražské O2 areně Herbadent Praha 11 SJM 4:1 a poprvé v jednadvacetileté historii extraligy získaly titul. Dvěma góly před rekordní návštěvou ženské nejvyšší soutěže 6891 diváků rozhodla Martina Řepková, další trefy přidaly Jana Vojáčková a Tereza Urbánková. Herbadent se prosadil až za stavu 0:4 díky Tereze Pilíkové.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Florbalistky Chodova se radují ze zisku mistrovského titulu.

Článek

Herbadent, který ovládl základní část a v play off prošel přes Sokol Židenice a FbŠ Bohemians bez jediného zaváhání, neuspěl v superfinále stejně jako loni. Tehdy prohrál s Vítkovicemi 0:5. Útok na osmý titul za posledních devět let mu tak nevyšel.

Chodov se představil při čtvrtém ročníku superfinále v O2 areně poprvé, dosud hrál o zlato jen v roce 2009. Tehdy prohrál s Děkankou Praha (předchůdcem Herbadentu) ve finále 0:3 na zápasy. Nyní šly hráčky Chodova do finále po sedmizápasové sérii s Vítkovicemi, kterou zakončily až v neděli. Herbadent přešel přes Bohemians už na Velikonoční pondělí.

Cestu Chodova za triumfem načala v osmé minutě z dorážky Řepková. Zatímco Herbadent marně dobýval obranu rivala z Jižního Města, po 44 vteřinách druhé části po rychlém brejku Řepková bekhendem podruhé překonala Elišku Kuchyňkovou.

Zatímco účastnice všech čtyř dosavadních superfinále se nedokázaly prosadit, Chodov si pojistil náskok brankami ve 48. a 51. minutě. Kristýně Provázkové pokazila čisté konto až tři minuty před koncem Pilíková.

Superfinále extraligy florbalistek v pražské O2 areně:
Herbadent Praha 11 SJM - TJ JM Chodov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Pilíková (D. Šteglová) - 8. Řepková (Křížová), 21. Řepková (Vojáčková), 48. Vojáčková (Křížová), 51. Urbánková (Kuchařová). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Bez vyloučení. Diváci: 6891
Konečné pořadí extraligy:
1. Chodov
2. Herbadent SJM Praha 11
3. Vítkovice
4. FBŠ Bohemians
5. Sokol Židenice
6. Liberec
7. Olomouc
8. FBC Ostrava
9. Elite Praha
10. Jičín
11. Tatran Střešovice
12. Sokol Královské Vinohrady

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články