Hlavní obsah

Švédsko - Česko 7:3 Češi ve Švédsku začali prohrou

Čeští florbalisté prohráli v úvodním utkání na Euro Floorball Tour v Sandvikenu s domácím Švédskem 3:7. V dresu vítězů se zaskvěl pěti body za dvě branky a tři asistence Robin Nilsberth. V dalším duelu narazí tým kouče Radima Cepka v sobotu ve 14:00 na Finsko.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Ilustrační foto.

Článek

Švédové bleskově udeřili a překonali gólmana Bindera už ve čtvrté vteřině, kdy se prosadil Nilsberth. Hned za 71 sekund sice odpověděl při premiérovém startu v reprezentaci prvním gólem Bagin, ale v páté minutě vrátil favoritovi vedení Enström.

Češi se neprosadili při Roosově trestu a trefami v 28. a 32. minutě pak zvýšil náskok Švédska Kim Nilsson. Stav sice zkorigoval v 37. minutě Sladký, ale za 66 vteřin vrátil výběru Tří korunek tříbrankové vedení svou druhou trefou v utkání Nilsberth.

V úvodu třetí třetiny překonal Bindera také Svahn, na druhé straně se prosadil Suchánek. V 53. minutě sice neproměnil trestné střílení Rudd, ale v následné přesilové hře dovršil výsledek Hedlund.

Turnaj Euro Floorbal Tour muži v Sandvikenu (Švédsko):
Švédsko - ČR 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Nilsberth (Samuelsson), 5. Enström (Nilsberth), 28. K. Nilsson (Enström), 32. K. Nillson (Nilsberth), 38. Nilsberth (Enström), 43. Svahn (Andersson), 55. Hedlund (Nilsberth) - 2. Bagin (M. Šimek), 37. Sladký (Veltšmíd), 47. Suchánek (Veltšmíd). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 1280.
Finsko - Švýcarsko 11:4 (3:2, 3:1, 5:1)

Reklama

Související témata: