Hlavní obsah

Florbalisté Královských Vinohrad se udrželi v extralize

Praha

Florbalisté Sokola Královské Vinohrady vyhráli ve třetím utkání baráže o extraligu v pražském derby v Kunraticích 5:4 nad domácím FBC Start98, ovládli sérii 3:0 na zápasy a udrželi se v nejvyšší soutěži. Start98 tak na první účast v extralize nedosáhl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Na ilustračním snímku zleva Jan Natov ze Střešovic a Radek Gwuźdź z Mladé Boleslavi.

Článek

"Z naší strany to byl jednoznačně nejhorší výkon v sérii, ale podstatný je výsledek. Rád bych poděkoval všem svým hráčům za celou letošní sezonu, která pro nás byla ohromně těžká ve všech směrech. Smekám před tím, jak se kluci postavili k závěru sezony," řekl trenér Královských Vinohrad Jan Pazdera oficiálním stránkám České florbalové unie.

"Gratuluji soupeři k jedenácté výhře v letošní sezoně a můžou být jen rádi, že dneska nedostali desítku. Zároveň jsem moc hrdý na vlastní tým, který odehrál čtyřiačtyřicet skvělých zápasů," uvedl trenér Start98 David Derka.

Extraligu opustil po porážce s Královskými Vinohrady ve 2. kole play down Liberec a nahradil jej vítěz první ligy Litvínov.

Baráž o extraligu florbalistů - 3. zápas:
FBC Start98 - TJ Sokol Královské Vinohrady 4:5 (2:2, 1:0, 1:3)
Branky: 4. Řehulka, 6. Piňos, 22. Vavro, 60. Kropáček - 20. a 55. J. Svoboda, 13. Gregor, 59. Renčín, 59. Z. Stuchlík. Konečný stav série: 0:3.
Baráž o extraligu florbalistek - 3. zápasy:
Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 3:7 (1:2, 1:1, 1:4), konečný stav série 0:3
FbC Panthers - TJ Sokol Královské Vinohrady 3:6 (1:1, 0:0, 2:5), stav série 1:2
Tatran Střešovice se udržel v extralize, Bulldogs Brno zůstávají v první lize

Reklama