Hlavní obsah

SB Pro - Pixbo Wallenstam 4:3 SNFlorbalistky SB-Pro díky hattricku Sládečkové ovládly Czech Open

Aktualizováno

Florbalistky finského týmu SB-Pro s českými reprezentantkami Hanou Sládečkovou a Denisou Ratajovou vyhrály elitní kategorii žen na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze. Ve finále porazily vítězky posledních dvou ročníků Pixbo Wallenstam s Eliškou Krupnovou 4:3 po samostatných nájezdech. Sládečková byla hlavní postavou finále, když vstřelila dvě branky a pak rozhodla v rozstřelu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítězné hráčky SB Pro po finále Czech Open

Článek
Fotogalerie

Elitní kategorii mužů ovládli už poosmé za 23. ročníků hráči Pixba, kteří zdolali švýcarský Köniz 9:4. Už v polovině utkání vedl favorit 5:0. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se předvedl v dresu vítězů útočník Victor Selindh.

Při nájezdu pomohlo štěstí

Sládečková, která přišla do SB-Pro v létě spolu s Ratajovou z Vítkovic, dostala SB-Pro dvakrát do vedení, ale pokaždé odpověděla Sára Helinová. Pixbo poprvé vedlo po trefě Idy Sundbergové, ale Mirja Hiatamäkiová vynutila prodloužení.

V nájezdech uspěla Sara Piispaová a Sládečková ve třetí sérii rozhodla. Po blafáku do bekhendu se štěstím propasírovala balónek za gólmanku Saru Hjortingovou. "Věděla jsem, co chci udělat, ale úplně mi to v té koncovce nevyšlo. Jsem ráda, že to tam nakonec doskákalo," řekla novinářům Sládečková.

"Holky mi děkovaly a gratulovaly. Všichni jsme rádi, že nám tady ten turnaj takhle vyšel," radovala se Sládečková. S Vítkovicemi dokráčela na Czech Open nejdále do semifinále. "Užila jsem si to moc. Bylo to super, hrát finále před českým publikem. Nevím, co si víc přát," řekla dvaadvacetiletá nejlepší česká florbalistka uplynulé sezÓny.

Angažmá v celku z finského Nurmijärvi odstartovaly s Ratajovou skvěle. "Sešlo se toho nějak moc. Teď se bojím, že ta sezona vůbec nevyjde. Doufám, že to tak nebude," věří Sládečková, že si nevybrala štěstí hned na startu.

Sama by na nájezd nešla

Trenér Timo Suonpää jí projevil důvěru nejen pobytem v první lajně i s Ratajovou, ale i nominací na rozhodující nájezd. "Kdybych hrála ve Vítkách, asi bych řekla, že na nájezd nechci. Nikdy tu ruku nezvednu. Tady jsem nechtěla odporovat, tak jsem šla a možná mi to i pomohlo, že mě někdo nakopnul, ať jdu, protože sama bych se nerozhodla," uvedla Sládečková.

Sládečková nastupuje v útoku s Karoliinou a Elinou Kujalaovými a spolupráce klapala. "Hrály jsme takhle celý turnaj, snažíme se sehrávat. Doufám, že to takhle trenér nechá, protože si na sebe začínáme docela zvykat," řekla hrdinka finále.

Z působení ve finském klubu má zatím jen pozitivní dojmy. "Spoluhráčky jsou super, snaží se nám se vším pomoci. Jsem za to ráda. Máme to hodně ulehčené tím, jací jsou tam lidi, a všichni mluví anglicky. A je skvělé, že jsme tam dvě Češky. Když bude nejhůř, tak se můžeme podpořit," dodala Sládečková.

Kategorii Pro mužů vyhrály Pardubice, které v boji o triumf i díky pěti gólům Martina Zozuláka porazili FBC Ostrava 8:3. V kategorii B mužů se radoval rezervní tým Tatranu Střešovice, který byl posílen o opory prvního mužstva Milana Fridricha či Marka Vávru a vyhrál ve finále nad Ústím nad Labem 6:4.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze
Finále elitní kategorie mužů:
Pixbo Wallenstam - Köniz 9:4 (3:0, 2:1, 4:3)
Branky: 9. a 51. Thurén, 27. a 41. Selindh, 1. Östholm, 6. Andersson, 30. Henriksson, 60. Agus, 60. Björsander - 37. a 55. Frejd, 48. Wälti, 60. Ledergerber.
Finále elitní kategorie žen:
SB-Pro - Pixbo Wallenstam IBK 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 1:0)
Branky: 14., 24. a rozhodující sam. nájezd Sládečková, 48. Hietamäkiová - 24. a 25. Helinová, 35. Sundbergová.
Finále kategorie Pro mužů:
Sokol Pardubice - FBC Ostrava 8:3 (4:0, 4:3)
Finále kategorie B mužů:
Tatran Střešovice B - Ústí nad Labem 6:4 (2:1, 4:3)
Finále kategorie B žen:
Hagfors IF Ungdom - Tatran Střešovice 3:1 (1:0, 2:1)
Finále kategorie juniorů:
Mladá Boleslav - Bombarďáci 3:1 (3:1, 0:0)

Reklama