Hlavní obsah

Střešovice a Mladá Boleslav v generálce na Pohár mistrů uspěly

Praha

Florbalisté úřadujícího šampiona Tatranu Střešovice a Mladé Boleslavi zvládli v superlize generálku na Pohár mistrů, který bude Mladá Boleslav hostit od pátku do neděle. Tatran ve šlágru 3. kola zdolal v hale Sokola Královské Vinohrady Vítkovice 4:2 a Mladá Boleslav rozdrtila FbŠ Bohemians rekordním výsledkem sezony 15:1. Bez ztráty bodů zůstává vedle Střešovic a vedoucích Středočechů také Chodov, který je o skóre druhý.

Článek

Tatran získal v souboji jediných dosavadních mistrů díky trefám Miroslava Mayera, Filipa Ullmanna, Jana Kolíska a Petra Heřmanského v 25. minutě vedení 4:0 a Ostravané už jen zkorigovali. "Dnes prohrál lepší tým. Tatran je tým, který je schopný nabídnuté šance proměnit a brankář Rebro zachytal výborně," řekl webu Českého florbalu asistent trenéra Vítkovic Petr Šmerda.

Mladá Boleslav neměla v testu před domácím Pohárem mistrů důstojného soupeře. "Omlouvám se všem 500 divákům za strašný výkon a pořádnou ostudu," uvedl trenér Bohemians Michal Jedlička. Šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí zaznamenal Jiří Curney, čtyři góly vstřelil Ondřej Fojta a hattrick a jednu přihrávku si připsal Tomáš Chroust.

Při vítězství Chodova nad nováčkem Litvínovem 8:4 skóroval čtyřikrát za vítěze Miloš Tyl a čtyři přihrávky nasbíral Patrik Dóža. Litvínov tak stále čeká na první zisk stejně jako Královské Vinohrady a Pardubice. Královské Vinohrady prohrály na hřišti FBC Ostrava 3:11 a Pardubice podlehly na Spartě 5:7.

Extraliga florbalistek - 3. kolo:
FBC Ostrava - FBK Jičín 11:2 (3:1, 5:0, 3:1)
Elite Praha - Herbadent Praha 11 SJM 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)
Chodov - FbŠ Bohemians 13:2 (7:1, 1:0, 5:1)
Tatran Střešovice - Sokol Židenice 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
FBC Liberec - 1. SC Vítkovice 2:7 (0:1, 1:3, 1:3)
FBS Olomouc - Sokol Královské Vinohrady 8:0 (0:0, 4:0, 4:0)

Reklama

Související témata: