Hlavní obsah

Lacková byla ráda, že o Pohár mistrů v Mladé Boleslavi nepřišla

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Florbalistka Hanka Lacková se původně domnívala, že se Pohár mistrů v Mladé Boleslavi odehraje kvůli poraněným vazům v loktu bez ní, nakonec ale útočnice Churu o turnaj v rodné zemi nepřišla. V pátek si užila výhru nad Herbadentem Praha 11 SJM 8:2, v sobotu už ale ani její branka nezabránila porážce se švédskou Morou 5:10.

Článek

"Bála jsme se, že to zase propásnu. Stejně jako domácí Euro Floorball Tour, když jsem ještě byla v reprezentaci. Byla super atmosféra, měli jsme tady i fanoušky z Churu a přijeli nás podpořit všichni rodiče. Užívala jsme si to," řekla Lacková.

"Původně nebylo v plánu, že budu hrát. Do posledních tréninků před turnajem jsem ale zasáhla a trenér se rozhodl, že mě postaví," navázala Lacková.

V týmu Piranha Chur načala Lacková třetí sezónu a v minulých dvou slavila zisk švýcarského titulu. "Původně jsme chtěla tuhle sezonu úplně skončit, všichni říkali, ať ještě minimálně sezonu hraju. Je to moje patnáctá. Nejmladší už taky nejsem," řekla s úsměvem Lacková, která přitom ve středu oslavila teprve 27. narozeniny.

Do Švýcarska zamířila bývalá hráčka Děkanky (nynějšího Herbadentu Praha 11 SJM) v roce 2010 po ročním působení ve finském PSS Porvoo. Nejdříve hrála dvě sezony v Zugu a pak přešla do Wizards Bern Burgdorf.

"Po Finsku, kde to nebylo optimální, jsem se chtěla vrátit do Čech. Nakonec jsem se rozhodla, že šance být v zahraničí se už nemusí naskytnout. Životní úroveň je ve Švýcarsku super. Mentalita je tam jiná, všichni jsou tam přátelští a líbí se mi tam," uvedla bronzová medailistka z mistrovství světa z roku 2011 ze St. Gallenu.

Vedle florbalových povinností pracuje v prádelně. "Pracovat musí každý. Klub mi platí jen nějaké pojištění a nějaké takové věci, co jsou potřeba. V prádelně dělám na 80 procent. V práci jsem 34 hodin týdně a tréninky máme tři společné a dva v posilovně," popsala svůj běžný program.

Účastnice dvou světových šampionátů další start v prosinci v Tampere nepřidá. V plánech trenéra Miroslava Janovského není. "V reprezentaci jsem už skončila nadobro, je to spíš ze strany trenéra. Můj styl nepasuje do národního týmu. Řekla jsem, že to stejně už nemá cenu, ať dá šanci mladším, ať nasbírají zkušenosti na další mistrovství světa," dodala Lacková.

Pohár mistrů ve florbalu v Mladé Boleslavi:
Ženy - semifinále
KAIS Mora IF - Piranha Chur 10:5 (6:2, 2:2, 2:1)
Branky: 1., 4., 15. a 56. Andreasonová, 26. a 55. Holmbomová, 8. Wallová, 9. vlastní Ulberová, 13. Hanssonová, 21. Wijková - 12. a 25. Martiová, 18. Von Rickenbachová, 35. Lacková, 47. Ulberová.
Chodov - Classic 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Vojáčková (Tožičková), 20. Vojáčková (Vrátná), 48. Tučková (Syslová) - 2. Eliisa Alankoová (Sipiläinenová), 3. Eliisa Alankoová (Rantalaová), 12. Suomalainenová (Ella Alankoová), 22. Rantalaová (Ella Alankoová).

Reklama