Hlavní obsah

Ohrozí Sladký i reprezentačního kouče? Pohlídám si to, vtipkuje Cepek

Praha

Poprvé od zisku bronzu na loňském mistrovství světa ve Švédsku se představí čeští florbalisté domácímu publiku. V brněnské hale ve Vodově ulici se při sérii Euro Floorball Tour postupně střetnou se Švédskem (v pátek od 17.45 na ČT sport), Finskem (v sobotu od 19.00) a Švýcarskem (neděle od 16.00 na ČT sport).

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Sladký blokuje střelu před gólmanem Tomášem Kafkou.

Článek

Svěřenci Radima Cepka se pokusí navázat na loňský historický triumf na turnaji v České Lípě, tentokrát však s méně zkušeným kádrem a pěti nováčky. „Tým prochází menší obměnou, pracujeme na kostře směrem k mistrovství světa v Rize za rok,“ říká Cepek, jenž bude postrádat zraněného kapitána Jana Jelínka.

Řešili finance

Útočník Tomáš Sladký se může posunout na pozici druhého nejproduktivnějšího hráče české reprezentační historie, první je s náskokem právě Cepek. „A to si pohlídám,“ vtipkuje současný kouč.

Zveřejnění nominace pozdržela jednání o reprezentačních smlouvách, vedení českého florbalu se s hráči nakonec dohodlo na finančních náhradách na pokrytí dnů, které stráví na akcích národního týmu a na něž si řada z nich musí brát dovolenou.

Ženská reprezentace ve stejném termínu otestuje svoji formu i dějiště prosincového mistrovství světa v Tampere.

Česká nominace
Brankáři
Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), Lukáš Souček (1. SC Vítkovice).
Obránci
Marek Beneš, Petr Heřmanský (oba Tatran Střešovice), Lukáš Kuncman (FbŠ Bohemians), Michal Podhráský (Rychenberg Winterthur/Švýc.), Patrik Suchánek (IBK Dalen/Švéd.), Daniel Šešulka (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Lukáš Veltšmíd (UHC Aligator Malans/Švýc.).
Útočníci
Patrik Dóža, Tom Ondrušek, Miloš Tyl (všichni Chodov), Jiří Curney, Jan Natov (oba Mladá Boleslav), Lukáš Hájek, Jan Šebesta (oba 1. SC Vítkovice), Vojtěch Bagin (FbŠ Bohemians), Matěj Jendrišák (Linköping IBK/Švéd.), Ondřej Mikeš (Granlo IBK/Švéd.), Tomáš Sladký (FBC Lerum/Švéd.), Martin Tokoš (IBK Dalen/Švéd.), Milan Tomašík (IBK Visby/Švéd.).

Reklama