Hlavní obsah

Česko - Švédsko 2:9České florbalistky jsou na EFT stále bez bodu

České florbalistky prohrály ve druhém utkání na turnaji Euro Floorball Tour v Tampere se Švédskem 2:9 a zůstávají bez bodu. Češky se prosadily poprvé až za stavu 0:8. O první zisk na turnaji se pokusí v poslední generálce před prosincovým mistrovstvím světa v jeho dějišti od 10:30 proti Švýcarsku.

Článek

Švédky se dostaly do vedení už po 33 vteřinách a do konce první třetiny skórovaly ještě třikrát. Ve druhém dějství dostala gólmanka Kubíčková další tři góly.

Až po osmé inkasované brance Češky zkorigovaly stav díky přesilovkové trefě Vrátné a gólu Ratajové. Poslední slovo ale měla autorka dvou branek a čtyř asistencí Fjellstedtová.

"Pokud se oprostím od toho, že to byl můj padesátý zápas, což je samozřejmě hezké, zápas se těžko hodnotí, když jsme takhle vysoko prohrály. Chtěly jsme se soustředit na obranu, ale Švédky dobře využívaly krosové přihrávky, čímž nás trestaly," řekla útočnice Adéla Bočanová oficiálním stránkám Českého florbalu.

Česky skórovaly od dubnového zápasu na EFT ve Švýcarsku proti Finsku poprvé po téměř 260 minutách. "Myslím si, že ve třetí třetině Švédky trochu přestaly hrát, takže jsme měly větší prostor v útoku. Není dobrá vizitka, že jsme tak dlouho nevstřelily gól. Ale hrajeme se soupeři, kteří jsou na tom s kvalitou stejně anebo lépe než my. Na mistrovství světa nás čekají zápasy, ve kterých budeme my favoritkami a věřím, že se nám tam bude gólově dařit," dodal Bočanová.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Tampere:
ČR - Švédsko 2:9 (0:4, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 48. Vrátná (Ratajová), 54. Ratajová (Jarolímová) - 1. Stalhutová, 7. Johanssonová Delgadová (Fjellstedtová), 9. Fjellstedtová (Edbergová), 20. Varliová (Wijková), 25. Stalhultová (Fjellstedtová), 33. Wijková (Johanssonová Delgadová), 37. Andreasonová (Fjellstedtová), 43. Jakobssonová (Fjellstedtová), 55. Fjellstedtová (Andreasonová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 175.
Finsko - Švýcarsko 5:3 (2:0, 3:0, 0:3)
Juniorky:
ČR - Švédsko 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)

Reklama

Související témata: