Hlavní obsah

Florbalistky mají v nominaci na MS devět medailistek z roku 2011

Praha

Devět bronzových medailistek ze světového šampionátu v roce 2011 v St. Gallenu mají české florbalistky v konečné nominaci na mistrovství světa v Tampere. Osm hráček z dvacetičlenného výběru trenéra Miroslava Janovského bude naopak na velké mezinárodní akci v ženské reprezentaci debutovat. Šampionát se hraje od 4. do 12. prosince a Češky se utkají v základní skupině B s Lotyšskem, Švédskem a Německem.

Foto: ČFbU

Florbalistka Anet Jarolímová.

Článek

Na historicky první medaili pro české florbalistky na MS se před čtyřmi roky podílely ze současného kádru brankářka Lenka Kubíčková, obránkyně Denisa Billá, Iveta Hyršlová, Hana Koníčková a útočnice Anet Jarolímová, Jana Vojáčková, Adéla Bočanová, Eliška Krupnová a Tereza Urbánková.

Oproti minulému šampionátu, který se konal v roce 2013 v Brně a Ostravě, se tým také obměnil na jedenácti místech. Tehdejší trenérky Karolína Šatalíková s Markétou Šteglovou měly v kádru vedle Billé, Hyršlové, Jarolímové, Vojáčkové, Adély Bočanové, Krupnové a Urbánkové také obránkyni Martinu Čapkovou a útočnici Hanu Sládečkovou.

Po šesti letech se vrací na mistrovství světa Eliška Vrátná, která ještě pod rodným jménem Křížová reprezentovala na turnajích v letech 2007 a 2009. "V nominaci bude osm hráček, pro které to bude první mistrovství světa v seniorské kategorii, a jednu z nich - Veroniku Rybičkovou - dokonce čeká vůbec první světový šampionát, protože na svém kontě nemá ani start na juniorském mistrovství," řekl trenér Janovský.

Český tým bude na turnaji chtít útočit na medaili. "Z hlediska rozložení sil ve světě nemůžeme mít nižší metu než semifinále. Pokud je tohle opravdu základní cíl, tak se stoprocentně budeme chtít o jednu z medailí poprat. Jednoduché to ovšem nebude," uvedl Janovský.

Na turnaji Euro Floorball Tour v generálce v dějišti turnaje český tým zůstal v zápasech se Švédskem, Finskem a Švýcarskem bez bodu. "Soupeři ze světové čtyřky jsou, jak jsme si ověřili, ve skvělé formě. Především nutno zmínit Švédsko a Finsko, proti nimž se vše odvine od momentálního výkonu v daný čas na daném místě," dodal Janovský.

Konečná nominace českých florbalistek na mistrovství světa v Tampere (4.-12. prosince):
Brankářky:
Lenka Kubíčková (1. SC Vítkovice)
Hana Ranochová (Chodov)
obránkyně:
Denisa Billá
Martina Čapková (obě Herbadent Praha 11 SJM)
Iveta Hyršlová (FbŠ Bohemians)
Klára Leierová (FBC Liberec)
Veronika Rybičková (Elite Praha)
Hana Koníčková (NST Lappeenranta/Fin.)
Denisa Ratajová (SB-Pro/Fin.)
útočnice:
Anet Jarolímová
Martina Řepková
Jana Vojáčková
Eliška Vrátná (všechny Chodov)
Veronika Enenkelová
Kamila Paloncyová (obě 1. SC Vítkovice)
Adéla Bočanová (FbŠ Bohemians)
Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam/Švéd.)
Michaela Mlejnková (Red Ants Rychenberg/Švýc.)
Hana Sládečková (SB-Pro/Fin.)
Tereza Urbánková (KAIS Mora/Švéd.)

Reklama

Související témata: