Hlavní obsah

Nešťastnou gólmanku utěšovaly spoluhráčky. To se stane jednou za život, kála se Kubíčková

Michal Osoba (Tampere)Sport.cz

Chytala parádní zápas, nebýt momentu tři sekundy před koncem, mohla být hrdinkou, která dotlačí české florbalistky poprvé v historii do finále mistrovství světa. Jenže kuriózní minela Lence Kubíčkové dojem ze semifinálového představení zkazila. Odražený míček od zadního mantinelu si srazila do branky, gól na 3:4 pohřbil české naděje.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Nešťastná brankářka Lenka Kubíčková po inkasované brance na 3:4.

Článek

K nejzkušenější hráčce českého týmu se hned seběhly spoluhráčky, měly pro ni jen slova útěchy. „Tohle nebyla chyba Lenky. Kdybychom balónek po našem vyhraném buly dostaly pryč, vůbec by k té střele nedošlo,“ hájila brankářku kapitánka Denisa Billá.

„Aniž bych se chtěl vymlouvat, tyhle mantinely nás už pár gólů stály, na odrazy nejsme zvyklí, možná jsme je měli zařadit do závěrečné přípravy,“ dumal zase kouč Miroslav Janovský.

Kubíčková ale pro svůj nepovedený zákrok omluvy nehledala. „Holky byly hodné, ale vyčítat si to asi budu hodně dlouho. Neodhadla jsem skok a srazila si to do branky. A mantinely? Z ligy na ně nejsme zvyklé, ale tohle se stejně nemůže stát,“ přiznala sportovně.

Chce splatit dluh

Vítkovická gólmanka už má doma bronz z MS 2011, kde byla brankářskou dvojkou, teď se probila na pozici jasné jedničky. V semifinále si užívala bouřlivou kulisu, blýskla se několika parádními zákroky. „Konečně přišli diváci, hned se hrálo stokrát lépe a bylo to super,“ vyprávěla.

Povedený turnaj mohla orámovat historickým postupem do finále. „Odehrály jsme skvělý zápas, byl napínavý až do konce, možná jsme si zasloužily víc. Ale hodně to přebíjí ten okamžik ze závěru,“ uznala v útrobách haly pár desítek minut po zápase.

Moc podobných momentů by ve své brankářské kariéře nenašla. „To se stane jednou za život,“ hořce se pousmála. Šanci napravit dojem může dostat v boji o bronz (v sobotu v 11.30), pokud na ni trenéři ukážou. „Mám v sobě, že holkám něco dlužím a chtěla bych to napravit,“ přiznává speciální motivaci.

Reklama

Související témata: