Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 4:5Florbalistky obrat nedotáhly, končí bez medaile

Tampere
Aktualizováno

Ani druhý pokus o zisk medaile českým florbalistkám nevyšel, z mistrovství světa v Tampere se vrací se čtvrtým místem. V bitvě o bronz se Švýcarskem dokázaly stáhnout zdánlivě ztracený zápas z 1:5 na 4:5, ale srovnat už nedokázaly. Se Švýcarskem se o třetí místo utkaly potřetí za sebou, uspět dokázaly Češky jen před čtyřmi lety v St. Gallenu.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Eliška Vrátná (vpravo) v souboji se Švýcarkou Corin Rüttimannovou.

Článek
Fotogalerie

Následky nešťastné páteční semifinálové porážky s Finskem 3:4 nebyly na českém týmu znát, do bitvy o bronz vstoupil sebevědomě a aktivně. Hana Sládečková se nejprve v nadějné pozici neprosadila, ale Martina Čapková už krásnou střelou rozjásala hlouček českých fanoušků.

I díky parádním zákrokům brankářky Lenky Kubíčkové udržely Češky jednogólový náskok až do přestávky. Těsně před polovinou zápasu ale přišlo hororových 64 sekund. Švýcarky začaly napadat a rychle skóre otočily ve svůj prospěch.

Nejprve pod břevno zapadla střela Fluriny Martiové, po 19 sekundách se před brankou prosadila Seraina Ulberová a za necelou minutu zvýšila na 3:1 Nina Bärtchiová.

Prohrávaly o čtyři góly

Ranám pro psychiku českých hráček nebyl konec, ve 36. minutě nepovedená střela Ulberové prošla přes Kubíčkovou a start závěrečné třetiny svěřenkyním Miroslava Janovského pokazilo zvýšení Margrit Scheideggerové na 5:1.

V ten moment to s českými hráčkami nevypadalo vůbec dobře, ale ještě v sobě dokázaly najít psychické a fyzické síly na zdramatizování bitvy o bronz. V přesilovce krásně trefila křižnou přihrávku Denisa Ratajová a snížila na 2:5. Jarolímová se nejlépe zorientovala před brankou a rozdíl byl rázem už dvougólový.

Naděje na obrat pomáhala držet dalšími famózními zákroky Kubíčková v brance, o dramatický závěr se dalším snížením postarala gólová spolupráce dvojice Tereza Urbánková, Eliška Krupnová. V závěrečné power play sice Češky přimáčkly Švýcarky před jejich branku, ale střelecky už se neprosadily.

Mistrovství světa florbalistek v Tampere (Finsko):
O 3. místo:
ČR - Švýcarsko 4:5 (1:0, 0:4, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Čapková (Leierová), 44. Ratajová (Jarolímová), 46. Jarolímová (Krupnová), 51. Krupnová (Urbánková) - 29. Martiová (Von Rickenbachová), 30. Ulberová (Stellaová), 30. Bärtschiová (Rüttimannová), 36. Ulberová (Bärtschiová), 42. Scheideggerová (Wüthrichová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 2:2. Využití: 2:1. Diváci: 4023.
Sestava ČR: Kubíčková - Leierová, Čapková, Billá, Koníčková - Urbánková, Krupnová, Ratajová - Sládečková, Mlejnková, Řepková - Vrátná, Jarolímová, Vojáčková - od 41. navíc A. Bočanová, Paloncyová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.
O 5. místo:
Německo - Lotyšsko 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky: 9. Patzeltová, 34. Grünewaldová - 17., 21., 23. a 60. Isjominová, 51. Priedeová.
O 7. místo:
Polsko - Slovensko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 16. Raczkowská, 54. Plechanová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články