Hlavní obsah

Čtvrtí na šampionátu i dlouhodobě. Musíme se snažit dělat to, co Švédky, vyzývá kouč Janovský

Tampere

S týmem si za základní cíl stanovil semifinále, přáním byla medaile. Kouč florbalistek Miroslav Janovský uspěl s reprezentací na mistrovství světa napůl.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Reprezentační kouč Miroslav Janovský (vlevo) v debatě s expertem České televize Davidem Zlatníkem.

Článek

Jaký celkový dojem si z vystoupení vašich svěřenkyň odvážíte?

Týmy, které skončily na pátém až sedmém místě, jsme s přehledem přehráli. Proti Švýcarsku a Finsku, které jsou těsně před námi, jsme věděli, že musíme zahrát na sto procent našich schopností. S Finskem se to až na pár hrubic podařilo, se Švýcarskem se nepovedla jedna třetina, jinak to bylo na hraně florbalu, jaký jsme v současné době schopní hrát. A Švédsko je v tuto chvíli nad naše síly. Musíme se snažit dělat to samé, co oni, v klubové i reprezentační přípravě, aby se Švédky nedostaly ještě ke zvětšení rozdílu.

Na čem je třeba zapracovat, abychom dokázaly Finsko a Švýcarsko přehrávat?

Můžeme se snažit, abychom je v jednom zápase porazili, což se mohlo stát tady. A dalším cílem by mělo být, abychom byli lepší než oni. Jsme čtvrtým týmem na šampionátu i dlouhodobě, i na Poháru mistrů jsme porazili jen norské týmy. Ze všech mistrovství světa jsme dokázali zdolat Finsko, Švýcarsko nebo Švédsko jen jednou, proto jsme čtvrtí.

Je někdo, kdo vás z českého kádru obzvlášť potěšil?

Lenka Kubíčková v brance. Dva roky dřela, aby se mohla vrátit do reprezentace, ohromně se posunula a je důkaz, že i hráčka nad třicet let se dokáže posunout, pokud má motivaci. Z hráček v poli bych chtěl zmínit přístup Martiny Čapkové. Když srovnáte, jak odehrála minulé mistrovství a teď, jsou to dvě odlišné hráčky. Bylo znát, jak na sobě dokázala i v klubu pracovat. Ale mohl bych vypichovat víc hráček…

České bitvy o bronz
2009 Švédskos Finskem 1:3
2011 Švýcarskose Švýcarskem 3:2
2013 Českose Švýcarskem 3:4 po prodl.
2015 Finskose Švýcarskem 3:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články