Hlavní obsah

Mladá Boleslav se dostala v lize florbalistů do čela před Chodov

Aktualizováno

Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v 15. kole superligy na hřišti nováčka z Litvínova vysoko 12:2 a dostali se do čela tabulky o skóre před Chodov, který zvítězil v hale FBC Ostrava 6:5 v prodloužení. Na třetí pozici poskočil mistrovský Tatran Střešovice, který doma zdolal v pražském derby Spartu 7:3 a využil porážky Bulldogs Brno s Vítkovicemi 4:5.

Článek

Hattrickem a dvěma asistencemi pomohl k vítězství Mladé Boleslavi Jiří Curney, pět bodů za gól a čtyři přihrávky zaznamenal také Jan Jelínek. "Jediné pozitivum na dnešním zápase je výkon našeho brankáře a dosažený rozdíl ve skóre. Z naší strany to byl jeden z nejhorších výkonů letošní sezony," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera oficiálním stránkám Českého florbalu.

Vítězství Chodova zařídil hattrickem Patrik Dóža, který také po 57 vteřinách prodloužení zápas rozhodl. "Dneska si Ostrava bod rozhodně zasloužila, respektive my jsme si zasloužili ho ztratit. Ostrava byla výborně připravená, hrála agresivně a my jsme dnes nebyli schopni si s tím poradit. Když už ano, tak jsme neproměňovali šance," řekl kouč Chodova David Podhráský.

Superliga florbalistů - 15. kolo:
Bulldogs Brno - 1. SC Vítkovice 4:5 (3:1, 0:1, 1:3)
Litvínov - Mladá Boleslav 2:12 (0:2, 1:3, 1:7)
FBC Ostrava - Chodov 5:6 v prodl. (1:1, 1:3, 3:1 - 0:1)
Tatran Střešovice - Sparta Praha 7:3 (2:1, 1:2, 4:0)

Reklama

Související témata: