Hlavní obsah

Přes kiks dostala skvělou nabídku. Je to jako jít do Barcelony, říká florbalová brankářka Kubíčková

Ostrava

Po vydařeném světovém šampionátu ve florbalu dostala brankářka extraligových Vítkovic Lenka Kubíčková nabídku, která se neodmítá. Asi hodinu po porážce v souboji o třetí příčku se Švýcarskem přišli za reprezentační gólmankou zástupci nejlepšího švédského dívčího florbalového klubu Kais Mora s nabídkou angažmá.

Foto: Vlaďka Zoubková/Florbal Vítkovice

Brankářka Lenka Kubíčková (vpravo) v pátek odlétá k angažmá ve švédské Moře.

Článek

„Údajně nebyli spokojeni s výkony gólmanek, které mají. Dívali se na mistrovství světa a tak mě oslovili. Mistrovství se mi, až na tu fatální chybu v semifinále s Finskem, myslím povedlo a tohle mi udělalo velkou radost. Zároveň mi ale bylo jasné, že Vítkovice tím nepotěším. Ale odmítnout Moru? To je jako by fotbalista nechtěl jít do Barcelony. Jakýkoliv švédský tým je vrcholem," uvědomovala si Kubíčková.

První, kdo se o nabídce v klubu dozvěděl, byl asistent trenéra týmu žen Dušan Dudešek. „Byl s námi na mistrovství světa. Tomu jsme to sdělila hned na letišti. Moc mě potěšilo, jak to vzal nejen on, ale celý klub. Podpořili mě, přestože jsem je uvedla do hodně prekérní situace. Najednou totiž v týmu zbyla jediná gólmanka," popisovala 32letá brankářka, která se do Švédska vypraví v pátek 8. ledna.

Ve Vítkovicích ale nezaháleli a náhradu našli velmi rychle. Jednu z nejlepších českých brankářek a legendu vítkovického klubu bude chtít nahradit Lotyška Lauma Visnevská, která do Ostravy přichází naopak ze švédské Mory. „Čtyři dny po mistrovství světa mi napsal mi vítkovický manažer Tomáš Krásný, jestli by nechtěla jít do Vítkovic, když Lenka jde do Mory. Byla jsme překvapená, něco takového jsem nečekala. Jsem ale ráda. V Moře jsem se propadla do rezervního týmu a tady cítím velkou důvěru," uvedla po příletu do Ostravy Visnevská.

Obě chtějí titul

Motivaci proti tuto sezónu mají obě gólmanky stejnou - získal ve svém novém klubu titul. „Chci Moře v co největší míře pomoci k tomu, aby obhájila titul. Dostat se co nejvíce do branky, chytat, vyhrávat," řekla Kubíčková, která ve švédském špičkovém klubu podepsala smlouvu do konce příští sezóny s možností ji po této sezóny vypovědět.

Pokud by se obě brankářky na konci této sezóny radovaly z titulu, mohly by se následně proti sobě postavit v Lize mistrů. „To bych moc ráda nebyla. K Vítkovicím mám silný vztah, vždyť jsem s nimi spojila prakticky celou kariéru. Nedovedu si představit, že bych proti nim měla chytat," zamyslela se Kubíčková, která se ve švédské Moře setká s odchovankyní Vítkovic Terezou Urbánkovou. „Ztrácíme ikonu, ale jsem hrdý na to, jakým způsobem," uvedl na webových stránkách klubu trenér vítkovických žen Jiří Velecký.

Reklama

Související témata: