Hlavní obsah

Florbalistky Chodova poprvé ovládly domácí pohár. Mezi muži se radují Vítkovice

Plzeň

Florbalistky Chodova získaly premiérově Pohár České pojišťovny, když ve finále v Plzni zdolaly Herbadent SJM Praha 11 8:3. Shodně dvěma góly se na triumfu podílely Kristýna Bachmaierová, Jana Vojáčková a Magdalena Klímová. Vítězky obdrží prémii 50 tisíc korun a poražené finalistky 15 tisíc korun. Chodov uspěl v pražském derby proti Herbadentu stejně jako loni v superfinále extraligy. Mezi muži podruhé v historii ovládli soutěž florbalisté Vítkovic, kteří ve finále v Plzni porazili Mladou Boleslav 3:2, přestože prohrávali v 53. minutě 0:2.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Florbalistky Chodova se radují z cenné trofeje.

Článek
Fotogalerie

"Jsme rádi, že jsme konečně předvedli proti silnému soupeři, co v nás je. Jsme si vědomi vlastních rezerv, ale těmi se budeme zabývat až jindy. Teď jdeme slavit," řekla trenérka Chodova Michaela Marešová oficiálním stránkám Českého florbalu.

Herbadent s součtu se svými předchůdci Tatranem Střešovice a Děkankou nechyběl ani v historicky dvanáctém finále, ale na jubilejní desátý titul nedosáhl. Po devíti triumfech v řadě prohrál už loni v Opavě s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení.

Otevřít skóre mohla ve prospěch Herbadentu v sedmé minutě v přesilovce Billá, která trefila tyč. V polovině úvodního dějství se radoval z vedení Chodov, když chybu v defenzivě soupeřek využila Bachmaierová. Za 74 vteřin bylo vyrovnáno. Střelu Polívkové tečovala nešťastně za záda Ranochové Žižková.

Vzápětí znovu Polívková zamířila do tyče a Chodovu v 16. minutě vrátila vedení z trestného střílení po faulu na Jarolímovou opět Bachmaierová. V úvodu druhého dějství pomohla tyč i Christianové, ale ve 23. minutě už zvýšila Vrátná. Za 41 vteřin sice korigovala stav osamocená Kubišová, ale ve 34. minutě v početní výhodě vrátila Chodovu dvoubrankový náskok Klímová.

Herbadent se marně snažil smazat ztrátu, Billá trefila v přesilovce horní tyč. Naopak ve 47. minutě upravila na 5:2 Vojáčková. Billá sice ještě v početní výhodě vykřesala naději na obrat, ale za dvě minuty o ni Herbadent přišel. Trefila se znovu Vojáčková a rozdíl zvýraznily také druhou brankou v zápase Klímová a Primusová.

"Myslím si, že výsledek je vůči nám velice krutý, protože podle gólů vypadal zápas, že byl rozdílem třídy. Pro mladé hráčky z našeho týmu jsou to další obrovské zkušenosti. Chodov jsme sice přestřílely, ale ony byly produktivnější," řekla obránkyně Herbadentu Denisa Billá, jejíž tým měl v počtu střel převahu poměrem 33:21.

"Bylo důležité, že mě celkem trefovaly. Holky dobře bránily krosovky a přímou střelu už si gólman pohlídá," uvedla brankářka Chodova Hana Ranochová.

Vítězný hattrick Mladé Boleslavi se nekonal

Florbalisté Vítkovic navázali na pohárové vítězství z roku 2011, získali prémii 100 tisíc korun. Poražený finalista dostane 30 tisíc korun. Ve finále v Plzni porazili Mladou Boleslav 3:2, přestože prohrávali v 53. minutě 0:2. Pak ale během 45 sekund díky dvěma trefám Marka Matejčíka a jednomu gólu Lukáše Hájka sebrali soupeři třetí triumf v Poháru České pojišťovny za sebou.

V defenzivně laděném utkání sice prolomil bezbrankové skóre v šesté minutě střelou z otočky Pavel Bouška, ale další branku 920 diváků v hale Lokomotivy v Plzni až do 52. minuty nevidělo.

Šanci na vyrovnání měl Nehera, ale Rytych zasáhl. Na druhé straně nepřekonali Součka Curney ani Fojta. V druhém dějství nepřinesla branku ani přesilovka Mladé Boleslavi při Rýparově vyloučení. Středočeši svůj tlak v přesilovce nezužitkovali. Ve 29. minutě nepřekonal na druhé straně Rytycha Delong.

Ve třetí třetině nejdříve trefil Novák tyč, neuspěl v šanci Curney, ale v 52. minutě už zvýšil Jelínek za přispění teče vítkovického Jastřembského. Při Kološově vyloučení ale poprvé inkasoval také Rytych, jehož překonal kapitán Matejčík.

Za 23 sekund se trefil Hájek a za dalších 22 sekund Matejčík dorážkou ze vzduchu dovršil obrat. Mladoboleslavští marně reklamovali hru vysokou holí. Ostravané už těsný náskok udrželi a mohli slavit.

Finále Poháru České pojišťovny forbalistek:
Herbadent Praha 11 SJM - Chodov 3:8 (1:2, 1:2, 1:4)
Branky: 12. A. Polívková, 24. Kubišová, 53. Billá - 10. a 16. z trestného střílení Bachmaierová, 34. a 57. Klímová, 47. a 55. Vojáčková, 23. Vrátná, 59. Primusová. Rozhodčí: Drška, Meisner. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Diváci: 517.
Finále Poháru České pojišťovny florbalistů v Plzni:
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Branky: 6. P. Bouška, 52. Jelínek - 53. a 54. Matejčík, 54. Hájek. Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 920.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články