Hlavní obsah

Koutný zařídil sedmi body a čtyřmi góly výhru Brna nad Bohemians

Brno

Florbalisté Bulldogs Brno vyhráli v pátém utkání čtvrtfinále play off superligy nad FbŠ Bohemians 9:5 a ujali se v sérii na čtyři vítězné zápasy vedení 3:2. Sedmi body za čtyři branky a tři asistence zazářil útočník Jiří Koutný. Hattrick v dresu vítězů zaznamenal Radek Krajcigr. Bulldogs tak budou v pátek v Praze útočit na postup do semifinále.

Článek

Koutný načal svůj střelecký večer na začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě otočil stav na 3:2, za 92 vteřin zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Ve 46. minutě dovršil hattrick trefou na 6:3. Čtvrtou trefou v 55. minutě opět zajistil tříbrankový odstup, tentokrát na 8:5.

"I přes velký počet branek šlo o poměrně opatrné a taktické utkání. Rozhodli jsme jej až v poslední části, kdy soupeř už nenašel odpověď, jako se mu to povedlo v předchozím průběhu," řekl trenér Brna Jan Kadlec oficiálním stránkám Českého florbalu.

"Bohužel jsme nezopakovali nasazení z domácích zápasů. To nás stálo zápas tady v Brně. Do pátečního utkání se budeme muset pořádně zlepšit a zabrat, abychom sérii prodloužili do sedmého zápasu," uvedl asistent trenéra Bohemians Roman Kieler.

Tipsport superliga florbalistů - čtvrtfinále play off; 5. zápas:
Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians 9:5 (2:2, 2:1, 3:2)
Branky: 22., 23., 46. a 55. J. Koutný, 3., 18. a 57. Krajcigr, 45. Ondráček, 55. Coufal - 34. a 47. M. Šimek, 13. Höffer, 14. D. Šimek, 50. Kindl. Stav série: 3:2.

Reklama