Hlavní obsah

Famózní Hájek poslal souboj florbalových mistrů do sedmého zápasu

Ostrava

Až v sedmém rozhodujícím zápase, jenž se bude hrát Praze v neděli 20. března od 15 hodin, se rozhodne, kdo z dvojice Střešovice - Vítkovice postoupí do semifinále florbalové Superligy. Domácí Vítkovice v šestém utkání vyhrály nad úřadujícím mistrem 7:4 a vyrovnaly úchvatnou sérii na 3:3. Stále tak mohou snít sen o sedmém mistrovském titulu.

Foto: Vlaďka Zoubková/Florbal Vítkovice

Lukáš Hájek (v popředí v modrém) dal v šestém zápase Střešovicím čtyři góly a na dva přihrál.

Článek

„Konečně jsme nebyli tak impotentní v útočném pásmu a vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Jsme tým, jsme silní a pevně věřím, že nás ještě ostravští diváci uvidí," uvedl trenér 1. SC Vítkovice Oxdog Jan Vavrečka.

Naposledy dokráčeli vítkovičtí florbalisté až k poháru pro mistra florbalové ligy před dvěma lety, kdy v superfinále porazili právě Tatran Střešovice. Loni Vítkovice se stejným soupeřem vypadly v semifinále. „Nedělám to často, ale tentokrát chci vyzdvihnout výkon Lukáše Hájka, který to vzal na sebe," dodal vítkovický kouč.

„Bylo načase, abychom to zpustili"

Právě šest bodů za čtyři góly a dvě přihrávky Lukáše Hájka bylo v šestém utkání čtvrtfinále rozhodujících faktorem. „Abych řekl pravdu, nepamatuji se, kdy mi takto vyšel nějaký opravdu důležitý zápas, jako byl ten šestý proti Tatranu," svěřoval se vítkovický Hájek.

Své galapředstavení odstartoval 23letý reprezentant ve druhé třetině přihrávkami na úvodní branky Rýpara a Jastřembského. Další čtyři góly Vítkovic přidal sám. Nepodílel se jen na poslední brance, kterou Rýpar uzavřel skóre na konečných 7:4. „Šel jsem do zápasu s tím, že musím více střílet, že naše řada už musí konečně začít dávat góly. Po další porážce by nám skončila sezóna a to jsme nechtěli. Bylo načase, abychom to zpustili," řekl Hájek.

Vítkovičtí florbalisté postoupili do play off z pátého místa, proto nemají v klíčovém utkání výhodu domácího hřiště. Přesto si věří. „Stále máme zápasy v naší režii. Nevyšel nám jen ten pátý v Praze, kdy jsme v první třetině byli slabší v osobních soubojích, prohráli ji 2:4 a už jsme se nedokázali vrátit do zápasu. Zbylých pět zápasů jsme byli mnohem lepší a diktovali tempo hry, i když jsme prohráli v nájezdech a v prodloužení," upozorňoval Hájek.

Všech šest zápasů mezi dosud jedinými vítězi nejvyšší české florbalové soutěže nabídlo festival šancí a podle vítkovického útočníka to nebude jiné ani v neděli ve Střešovicích. „Opatrné to nebude. Ty zápasy jsou na českou extraligu extrémně kvalitní a rychlé. Oba týmy si dokážou vytvořit dost šancí, je tam i hodně soubojů," přiblížil Hájek. V Praze to pro nás bude o to těžší, že se bude hrát v tatranské stodole, kde je menší hřiště, tudíž bude ještě méně prostoru a více soubojů. Bude proto důležité ty souboje vyhrávat, dodržovat taktiku a nedělat chyby, které může soupeř trestat. Ale máme na to a pojedeme si do Prahy urvat postup pro sebe," řekl vítkovický florbalista.

Reklama

Související témata: