Hlavní obsah

Florbalisté Mladé Boleslavi začali semifinále výhrou v prodloužení

Florbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do semifinálové série play off superligy výhrou nad Vítkovicemi 6:5 v prodloužení. Domácí třikrát ztratili vedení a po obratu Ostravanů odvrátili porážku až deset sekund před koncem třetí třetiny po trefě bývalého vítkovického hráče Jana Jelínka. V čase 67:33 rozhodl svou druhou trefou v utkání Jiří Bouška.

Foto: Czech Open

Mladoboleslavský florbalista Jan Natov (vpravo)

Článek

Mladá Boleslav vedla už po 15 vteřinách díky Natovovi a v polovině úvodní třetině zvýšil Jiří Bouška. Hájek s Gálem sice vyrovnali, ale hned za 12 vteřin vrátil ambiciózním Středočechům vedení Tomáš Chroust. Přestřelku v úvodním dějství zakončil vyrovnáním znovu Gál.

Ve 27. minutě se radovali opět domácí díky Salátovi a za 59 vteřin reagoval Rýpar. Ve 48. minutě poprvé vedly Vítkovice po úniku Hájka, ale v power play Jelínek poslal zápas do prodloužení. V něm sudí neuznali hostů gól pro hru vysokou holí a na druhé straně rozhodl Jiří Bouška.

"Chci pochválit naše kluky za týmový výkon, bojovnost a nasazení. Čeká nás dlouhá a těžká série. Jsme hrdí na naše hráče. I když v sérii prohráváme 0:1, jsou pro nás kluci morálním vítězem dnešního zápasu. Vím, že si z toho nic nekoupíme, ale viděli to všichni," řekl webu Českého florbalu kouč Vítkovic Jan Vavrečka, jehož týmu sudí Dolanský a Sýkora neuznali dva góly.

Tipsport superliga florbalistů - semifinále play off, 1. zápas:
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 6:5 v prodl. (3:3, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 10. a 68. J. Bouška, 1. Natov, 13. Tomáš Chroust, 27. Salát, 60. Jelínek - 13. a 16. Gál, 11. a 48. Hájek, 28. Rýpar.

Reklama

Související témata: