Hlavní obsah

Vítkovice se nadřely. Roli favorita ale zvládly

Ostrava

Florbalistky Vítkovic zvládly oba domácí semifinálové zápasy proti Bohemians a po vítězstvích 12:2 a 7:4 pocestují o víkendu k odvetám do Prahy s vědomí, že další dvě vítězství jim zajistí postup do dubnového Superfinále. „Bohemians budou doma mnohem nepříjemnější. Bude to těžší, než doma,“ řekla vítkovická útočnice Ivana Šupáková.

Foto: Vlaďka Zoubková

Vítkovické florbalistky porazily Bohemians v semifinále play off v obou domácích zápasech.

Článek

Vítkovické florbalistky se s pražskými soupeřkami nečekané trápily i ve druhém domácím utkání, v němž na Velikonoční pondělí nedokázaly navázat na hladkou úvodní výhru v sérii a na domácí palubovce sportovního centra Dubina po dvou třetinách nečekaně prohrávaly 2:4. „Začaly jsme příliš lehkovážně. Přitom nás trenér před utkáním upozorňoval, že musíme na úvodní výhru zapomenout," popisovala Šupáková.

Jenomže to se hráčkám nepodařilo. „Sice jsme si řekli, že to nepodceníme, ale musíme být kritičtí, protože jsme to v hlavách trošku měli. Nepodařilo se nám ten jednoduchý průběh z prvního utkání vymazat," kritizoval výkon svých svěřenkyň trenér Jiří Velecký. „Po individuálních chybách jsme dostali góly a trochu jsme znervózněli," dodal.

Odpor Bohemians zlomil definitivně až gól Šupákové na 5:4 v 57. minutě. „Skóre se tím přesypalo a už se nám hrálo mnohem lépe," svěřila se Šupáková, zároveň ale dodala, že celý tým ani na chvíli nezapochyboval, že by s Bohemians poprvé v sezóně prohrál. „Pořád jsme si věřily. I když jsme po dvou třetinách prohrávaly 2:4, šly jsme do hry s tím, že to otočíme, že na to máme. Není pro nás jednoduché plnit roli favorita. Přece jen máme dost obměněný tým a nejsme možná ještě tolik psychicky odolné. Ale potvrdily jsme si, že umíme otočit i nepříznivý stav," řekla Šupáková.

Semifinálové odvety se hrají o víkendu v Praze, kde by Vítkovice chtěly sérii i ukončit. „Zkusíme vymazat ten druhý zápas, který z naší strany nebyl úplně optimální a budeme chtít navázat na ty předchozí jednoznačné výhry," slíbila Šupáková.

Vítkovice svého semifinálového soupeře zatím porazily ve všech čtyřech letošních utkáních. Jak se ale přesvědčily v posledním duelu, podcenit soupeře se nemusí vyplatit. „To trápení je pro nás, věřím, dostatečné varování. Věděli jsme, že budou kousat a potvrdilo se to. Soupeř se ze sebe snažil vydat maximum a o to více jsem rád, že jsme to zvládli," oddychl si kouč Velecký.

Reklama

Související témata: