Hlavní obsah

Florbalisty Chodova dělí jediná výhra od superfinále

Praha

Florbalisté Chodova vyhráli díky trefě šest vteřin před koncem ve třetím semifinálovém utkání superligy na hřišti Bulldogs Brno 5:4, vedou 3:0 na zápasy a jediné vítězství je dělí od postupu do superfinále. Ve druhé sérii uspěly doma Vítkovice proti Mladé Boleslavi a po výsledku 3:2 snížily na 1:2.

Foto: Vlaďka Zoubková/Florbal Vítkovice

Lukáš Hájek

Článek

Chodov v Brně dvakrát dotáhl manko a pak dvakrát ztratil vedení, ale nakonec se radoval před 683 diváky po trefě Tomáše Sýkory. "Byl to perfektní zápas se skvělou atmosférou. Opět jsme hráli po většinu zápasu disciplinovaně a šli jsme si za svým cílem," řekl kouč Chodova David Podhráský oficiálním stránkám Českého florbalu.

"Vlastními chybami jsme si to na konci zkomplikovali, ale ukázali jsme velké srdce a vyhráli," doplnil Podhráský, jehož tým může rozhodnout v neděli, kdy bude hrát v Brně od 12:45. "My bohužel v celé sérii zatím hrajeme sami doslova proti sobě, což potvrdil závěr dnešního perfektního představení. Zatím platí, že se zápas od zápasu zlepšujeme, a na tom musíme stavět před zítřejší další šancí zabodovat," uvedl trenér Brna Jan Kadlec.

Mladá Boleslav v Ostravě dvakrát vyrovnala, ale na trefu Lukáše Hájka z 50. minuty už nezareagovala. "Kluci dnes k zápasu nastoupili velice koncentrovaně a dodržovali taktické pokyny. Dá se říct, že vyjma závěrečného tlaku Boleslavi ve třetí třetině jsme soupeře do jasných šancí nepouštěli. Podali jsme týmový výkon podpořený skvělým Součkem v brance," prohlásil kouč Vítkovic Jan Vavrečka.

Trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera nebyl s výkonem svého týmu spokojený. "Mizerný vstup do zápasu společně s obrovským množstvím prohraných osobních soubojů umocněný chabou produktivitou nás stál výsledek. V pondělí budeme hrát určitě lépe," řekl Pazdera.

Tipsport superliga florbalistů - semifinále play off, 3. zápasy:
Bulldogs Brno - Chodov 4:5 (1:1, 0:0, 3:4)
Branky: 14. a 57. Krajcigr, 42. a 56. z tr. střílení Ondráček - 15. Kotlas, 43. Pražák, 49. Ondrušek, 55. Strachota, 60. Sýkora. Stav série: 0:3.
1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 13. Pešat, 34. Rýpar, 50. Hájek - 27. Novotný, 50. Gwuždž. Stav série: 1:2.

Reklama