Hlavní obsah

Suverénní Vítkovice jsou v Superfinále

Jiří TomaškovičPrávo

Nejkratší možnou cestu zvolily pro cestu do letošního Superfinále florbalistky Vítkovic. Stejně jako ve čtvrtfinále proti FBC Ostrava porazily také v semifinále pražské Bohemians ve čtyřech utkáních (12:2 a 7:4 doma, 7:1 a 6:1 venku) a mohou se začít chystat na vrchol sezóny, kterým bude finálové klání s taktéž suverénním obhájcem mistrovského titulu Chodovem.

Foto: Vlaďka Zoubková

Vítkovické florbalistky porazily Bohemians v semifinále play off v obou domácích zápasech.

Článek

Druhý tým po základní části ženské florbalové extraligy Chodov prošel vyřazovací částí také bez porážky a v Superfinále, které se bude hrát v neděli 17. dubna v pražské O2 areně, se očekává obrovská bitva. „Chodov má zkušenější tým, protože v našem kádru se před i během sezóny udály docela klíčové změny. Pro nás je důležité, že jsme se do Superfinále vůbec dostali. To byl náš cíl. Teď si ho chceme užít a určitě i vyhrát. Dobře se připravíme a pokusím se na Chodov něco vymyslet. Věříme si," řekl trenér vítkovických florbalistek Jiří Velecký.

Vítkovický kouč přiznal, že cesta Ostravanek v play off byla podle výsledků snazší, než očekával. „Byli jsme připraveni na delší a dramatičtější série, obě ale nakonec skončily čtyři nula pro nás a jsme tomu rádi. Ve čtvrtfinále jsme měli trochu trable se zdravotním stavem hráček, takže výkony především v odvetách nebyly optimální. V semifinále proti Bohemians už jsme hráli v konsolidované sestavě. A asi nám vyhovovalo i to, že Bohemians hráli doma a bylo na nich, aby tvořili a útočili. Nám se povedlo využít mezery v jejich obraně," popisoval Velecký.

Nyní čeká na oba finalisty téměř čtrnáctidenní volno. „Nebude to problém. Naopak, když se hraje na čtyři vítězství, tak je těch zápasů docela dost a volno se i hodí. Trochu zregenerujeme a od čtvrtku se začneme chystat na Chodov," přiblížil trenér 1. SC Vítkovice. Herního výpadku se nebojí. „Dáme si nějaké simulované zápasy, pár holek si půjde zahrát juniorské play off, které začíná v příštím týdnu. Nemyslím si, že nás to poznamená," řekl Velecký.

Reklama

Související témata: