Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály nad Mladou Boleslaví a vyrovnaly sérii

Ostrava

Florbalisté Vítkovic vyhráli ve čtvrtém zápase semifinále play off superligy nad Mladou Boleslaví 7:4 a vyrovnali sérii hranou na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Hattrickem se posílel na vítězství Josef Rýpar a tři branky zaznamenal také v dresu poražených Jan Natov. Pátý duel se bude hrát ve středu v Mladé Boleslavi a šesté utkání v pátek v Ostravě.

Článek

Vítkovice získaly v úvodním dějství díky Gálovi a Rýparovi dvoubrankové vedení. Po 34 vteřinách druhé části sice snížil Natov, ale domácí před 440 diváky díky Gálovi, Matejčíkovi, Rýparovi a Janu Šebestovi zvýšili už na 6:1.

Mladá Boleslav se nevzdala, ještě ve druhé třetině se trefil Novotný a po dalších dvou trefách Natova Středočeši v 58. minutě zkorigovali na 4:6. Výhru Vítkovic ale potvrdil 33 vteřin před koncem do prázdné branky Rýpar.

"První dvě třetiny jsme na hřišti víceméně dominovali. Měli jsme za cíl eliminovat první útok a to se nám celkem dařilo. Ovšem série je vyrovnaná, nehraje se na krásu, ale na body. Musíme hrát i nadále koncentrovaně. Pevně věřím v dobrý výsledek," řekl trenér Vítkovic Jan Vavrečka oficiálním stránkám Českého florbalu.

"Vítkovice byly dnes jednoznačně lepší, sebevědomější a efektivnější. Rozhodla druhá třetina, kterou jsme nezvládli. Série je vyrovnaná, pro nás bude klíčové středeční utkání," podotkl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Tipsport superliga florbalistů - semifinále play off, 4. zápas:
1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 7:4 (2:0, 4:2, 1:2)
Branky: 13., 34. a 60. Rýpar, 4. a 24. Gál, 30. Matejčík, 35. Jan Šebesta - 21., 42. a 57. Natov, 39. Novotný. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: