Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic srovnali semifinále. Jsme perfektně připravení, hlásil autor hattricku Rýpar

Zatímco souboj Chodova s brněnskými Buldoky skončil po čtyřech zápasech výhrou pražského týmu, druhá semifinálová bitva florbalové Superligy mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi pokračuje, protože Vítkovice odpověděly na dvě domácí výhry Mladé Boleslavi ve své hale stejnou mincí. Nejprve v sobotu těsnou výhrou 3:2 stav série snížily a v pondělí po vítězství 7:4 vyrovnaly na 2:2. Třemi brankami se na druhé výhře Vítkovic podílel 22letý útočník hostující z Rožnova pod Radhoštěm Josef Rýpar.

Článek

„V prvních dvou třetinách jsme dominovali. Byli aktivnější, více jsme byli na míčku. Možná to bude znít hodně sebevědomě, ale nedali jsme jim čuchnout. Kluci hráli přesně to, co jsme po nich chtěli," chválil své svěřence trenér 1. SC Vítkovice Jan Vavrečka.

Ve třetí části zkušenější hráči Mladé Boleslavi zařadili vyšší stupeň a začali náskok domácího týmu stahovat. Zkusili i hru bez brankáře, Rýpar je ale v poslední minutě za jejich odvahu ztrestal sedmým gólem. „Hráli tu dlouhou power play perfektně. Ale my také, hlídali jsme si krosové přihrávky, navíc famózně zachytal brankář Souček," líčil Vavrečka.

Série se za vyrovnaného stavu stěhuje zpět do Mladé Boleslavi. Páté utkání se bude hrát ve středu od 19:30 hodin. „Domácí zápasy nám ukázaly, že na ně máme. Jsme výborně fyzicky připravení. Navíc jsme perfektní parta mladých kluků, která šlape. Jdeme si pro titul," řekl autor hattricku Rýpar.

Právě na výbornou fyzickou připravenost ve Vítkovicích letos hodně sází. „Kondiční trenér pan Zahrada nás opravdu nešetří," potvrdil Rýpar. „Máme vždy jeden trénink týdně zaměřený čistě jen na kondici a v play off se to projevuje. V týmu máme především mladší kluky, naopak Boleslav sází na zkušenost. Ovšem tempo v prvních dvou třetinách druhého zápasu bylo ďábelské a za to patří velký dík právě našemu kondičnímu trenérovi. Boleslavští měli s naší nátlakovou obranou obrovský problém. Musí je to strašně vyšťavovat," popisoval kouč Vavrečka.

Mladá Boleslav má i přes dvě porážky v Ostravě stále díky lepšímu postavení po základní části výhodu jednoho domácího utkání navrch. „Pokud budeme pokračovat v nasazení a výkonech, které v této sérii předvádíme, tak věřím v úspěch. Je to ale nerozhodně a náš lepší pocit ze hry nic neznamená. Jedeme do Boleslavi s pokorou, chceme tam ale vyhrát, abychom mohli v pátek doma slavit postup do Superfinále," uvedl Vavrečka.

Reklama

Související témata: