Hlavní obsah

ČR - Švýcarsko 3:4Florbalistky prohrály se Švýcarskem a skončily na EFT poslední

České florbalistky ani v závěrečném utkání na Euro Floorball Tour ve švédském Sandvikenu nebodovaly a po porážce se Švýcarskem 3:4 skončily poslední. Tým kouče Miroslava Janovského sice vedl po dvou třetinách 3:1, ale zápas v posledním dějství ztratil. Obrat dovršily Švýcarky dvěma góly ve vlastním oslabení.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Spokojené české florbalistky po výhře nad Německem. Vpředu kapitánka Denisa Billá, za ní Adéla Bočanová a Jana Vojáčková.

Článek

"Myslím si, že jsme hráli pětapadesát minut velice dobře a měli jsme to dotáhnout do vítězného konce," řekl Janovský oficiálnímu serveru Českého florbalu.

V repríze souboje o bronz z prosincového mistrovství světa v Tampere, kde Švýcarky vyhrály 5:4, český tým prohrával od sedmé minuty pro trefě Bärtschiové. V druhém dějství ale vývoj otočil. Nejdříve vyrovnala Mlejnková a pak se dvakrát během 128 vteřin prosadila Veselá.

"Odehráli jsme velice dobrou druhou třetinu, kdy jsme si ukázali prostory v obraně, kde bychom chtěli být nebezpeční. Gólové příležitosti přišly právě z těch věcí, které jsme si řekli," uvedl Janovský.

Češky ale nakonec i na třetím turnaji EHT za sebou zůstaly bez bodu. Nejdříve snížila Stellaová a v 55. minutě při trestu Chalveratové vyrovnala Scheideggerová. Za 64 vteřin rozhodla Bärtschiová, když Janovského výběr opět nezvládl přesilovou situaci při vyloučení Mischlerové.

"Věděli jsme, že nás budou Švýcarky tlačit a presovat. Jsou na tom pohybově o něco lépe, přesto jsme tuto situaci celkem zvládali. Pět minut před koncem jsme však měli hrát přesilovou hru a místo toho, abychom to přinejhorším uklidnili a byli na míčku, tak jsme v přesilovce inkasovali dva góly po ztrátě posledního hráče s míčkem po naprosto špatně provedeném presu," dodal Janovský.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Sandvikenu (Švédsko):
ČR - Švýcarsko 3:4 (0:1, 3:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 27. Mlejnková (Billá), 35. Veselá (Tožičková), 38. Veselá (Kiecková) - 7. Bärtschiová (Rüttimannová), 48. Stellaová (Rüttimannová), 55. Scheideggerová, 56. Bärtschiová (Scheideggerová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:3. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 88.
Švédsko - Finsko 5:4 (3:3, 2:1, 0:0).
Konečná tabulka:
1.Švédsko3300028:49
2.Finsko3200117:106
3.Švýcarsko310025:173
4.ČR300037:260

Reklama

Související témata: