Hlavní obsah

Šuman zůstává na další tři roky prezidentem Českého florbalu

Brno

Prezidentem Českého florbalu zůstává i na další tři roky Filip Šuman, který byl na dnešní valné hromadě v Brně jako jediný kandidát zvolen. Viceprezident Mezinárodní florbalové federace stojí v čele unie už od roku 2002.

Foto: ČFbU

Nikola Dědková přebírá korunku z rukou předsedy České florbalové unie Filipa Šumana.

Článek

Ve výkonném výboru vedle Šumana zůstali Jiří Kučera, Martin Musil, Daniel Novák a Jaroslav Šedivý. Naopak nováčky jsou Milan Bejček, Luboš Malý, Renáta Typlová a David Zlatník. Dosavadní členové Monika Adamová, Tomáš Janča, Marek Kalanin a Radek Hora už nekandidovali.

Šuman si pochvaluje, že nadcházející ročník bude pro florbal opět rekordní. "Loni jsme těsně překonali magickou hranici dvou tisíc přihlášených družstev, do nové sezóny jich ale už nastoupí 2166," uvedl Šuman.

Chystá se na dvě důležité události během dalšího období ve funkci. Příští rok v létě se florbal poprvé představí na programu Světových her v polské Vratislavi, tedy mezi ostatními uchazeči o zařazení na program olympijských her. V roce 2018 bude Česko po deseti letech pořádat mistrovství světa mužů.

"Když jsme světový šampionát mužů připravovali naposledy, měli jsme představu, co s ním dokážeme způsobit. O to více jsme nyní zavázáni tehdejší úspěch minimálně zopakovat," řekl Šuman. Na minulém domácím šampionát padl divácký rekord (104.018 diváků), který překonalo až před dvěma roky MS v Göteborgu.

Reklama