Hlavní obsah

Vítkovice - Pixbo 3:4Florbalistky Vítkovic podlehly ve finále Czech Open Pixbu

Praha
Aktualizováno

Florbalistky mistrovských Vítkovic těsně nedosáhly na premiérový triumf na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze. Ve finále elitní kategorie podlehly Ostravanky švédskému Pixbu Wallenstam s českou útočnicí Eliškou Krupnovou 3:4. Elitní kategorii mužů ovládl finský klub EräViikingit, který vyhrál nad švédským Höllvikenem s českým obráncem Adamem Šteglem 2:0.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Kapitánka Ida Sundberg z Pixbo s trofejí pro vítězky florbalového turnaje Czech Open.

Článek

Vítkovice proti švédskému mistrovi Pixbu, které ovládlo turnaj v minulých ročnících už čtyřikrát v letech 2010 a 2012 až 2014, třikrát dotáhly ztrátu. V 47. minutě ale vstřelila vítěznou branku Cecillia Habib Westhová. Českým mistryním nebyly nic platné ani dvě branky Denisy Ratajové, která loni slavila vítězství s finským SB-Pro.

"S Vítkovicemi jsme se do finále nikdy nedostaly. Tím jsme měly splněno, ale chtěly jsme určitě vyhrát, zápas si užít a zkusit to," řekla novinářům Ratajová. "Jsme rády, že jsme si zahrály v kvalitní skupině, měly jsme dost dobrých zápasů a dvakrát jsme hrály právě s Pixbem. Je to pro nás skvělá zkušenost a doufám, že to využijeme na Pohár mistrů."

Pixbo ještě přidá

Právě na Poháru mistrů na přelomu září a října se Vítkovice utkají nejdříve ve čtvrtfinále s ruskou Naukou a v případě postupu je čeká boj o finále s Pixbem. "Víme, že tam Pixbo ještě přidá, a my taky přidáme. Uvidíme, co z toho bude. Vyzkoušely jsme si, že je to hratelné. Jsou to také lidi a víme, že proti ním můžeme hrát. Když se nebudeme bát, dá se uhrát dobrý výsledek," uvedla Ratajová.

Krupnová loni při své premiéře v Pixbu ve finále Czech Open musela strávit prohru s SB-Pro. Letos už si připomněla vítězné pocity, které naposledy prožívala na prestižním pražském turnaji v roce 2012 ještě v dresu Herbadentu SJM Praha 11.

"Turnaj byl úspěšný, zahrály jsme si hodně zápasů s různými soupeři a oproti minulému roku to mělo vítězné zakončení. Herně se ale musíme zlepšit. Nebyl to náš optimální výkon, i když máme hodně nových hráček. Do Poháru mistrů už moc času nezbývá a také za chvilku začíná sezona," uvedla Krupnová.

"Letos ale tady byla konkurence trošku menší než předešlé roky. Není tady kvalitní finský tým, jako bylo loni SB-Pro, ze Švýcarska je jen Burgdorf a ze Švédska chybí IBK Dalen, takže i proto nemůžeme být až tak spokojené, protože jsme nehrály proti až tak kvalitním týmům jako minulý rok," navázala Krupnová.

Po vítězstvích s Herbadentem se tentokrát dočkala jako členka švédského favorita. "Neberu to nijak zvláštně, že hraju se zahraničním týmem v Čechách. Je to samozřejmě příjemný, hodně lidí se na mě kouká, ale moc to neřeším," dodala stabilní opora české reprezentace.

V mužské elitě skončila osmiletá nadvládla švédských klubů, kterou nedokázal prodloužit při své premiérové účasti Hollviken. Skóre otevřel v 36. minutě z trestného střílení Janne Hyvönen a 56 sekund před koncem druhé třetiny pojistil náskok EräViikingit Tero Tiitu.

Naposledy Švédové neovládli Czech Open v roce 2007, kdy triumfoval finský klub SSV Helsinky. Jeho součením s Tapanilan Erä vznikl v létě letošní šampion turnaje.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze:
Finále elitní kategorie mužů:
Höllviken IBF - EräViikingit 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 34. Hyvönen z trestného střílení, 40. Tiitu.
Finále elitní kategorie žen:
1. SC Vítkovice - Pixbo Wallenstam IBK 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
Branky: 15. a 45. Ratajová, 26. Enenkelová - 3. Bobergová, 18. Krantzová, 44. Walinderová, 47. Westhová.
Finále kategorie Pro mužů:
Zug United - Thurgau 0:3 (0:0)
Finále kategorie mužů B:
Fousek Team - 1.MVIL Ostrava 3:4 (1:0)
Finále kategorie žen B:
KAIS Mora - Tatran Střešovice 1:2 (1:1)
Finále kategorie juniorů:
FBC Ostrava - Bulldogs Brno 2:3 (0:2)

Reklama

Související témata: