Hlavní obsah

Storvreta - Chodov 7:2Chodov i Vítkovice prohrály semifinále Poháru mistrů ve florbalu

Florbalisté Chodova i hráčky Vítkovic prohráli v semifinále Poháru mistrů ve Švédsku s favorizovanými domácími šampiony. Pražané podlehli Storvretě 2:7, když ještě po dvou třetinách drželi jen jednobrankovou ztrátu. Ostravanky prohrály s Pixbem Wallenstam 3:4, přestože vedly 2:0 a 3:1.

Článek

Storvreta se v neděli utká ve finále s vítězem duelu mezi SC Classic a Pixbem. Ženský tým Pixba s českou útočnicí Eliškou Krupnovou narazí na SC Classic, který vyhrál nad dalším švédským klubem IKSU 4:3 v prodloužení. "Upřímně je to pro mě překvapení, protože IKSU má papírově obrovsky silný tým," řekla Krupnová oficiálním stránkám Českého florbalu.

Chodov prohrával od čtvrté minuty po Sjögrenově trefě, v polovině úvodní třetiny sice vyrovnal Pražák, ale v 17. minutě vrátil favoritovi vedení Nilsberth. V druhém dějství se trefil podruhé Sjögren a naději Chodovu ještě vykřesal snížením Chmelíček. Ve třetí třetině ale pojistil dvěma góly náskok Storvrety Paulsson a skóre dovršili Rudd s Petterssonem.

Vítkovicím patřila první třetina a vyhrály ji díky brankám slovenských reprezentantek Ferenčíkové a Michaely Šponiarové 2:0. Ve 26. minutě snížila Krupnová, ale ve 38. minutě vrátila Ostravankám dvoubrankový náskok opět Ferenčíková.

Jenže Pixbo dokázalo 40 vteřin před koncem druhého dějství při vyloučení Ratajové upravit na 2:3 a v závěrečné části výsledek otočilo. Na branky Ahlstrandové a Fylkeové už nedokázaly Vítkovice odpovědět, takže nezopakují překvapivou finálovou účast ze svého dosud jediného startu na Poháru mistrů z roku 2014.

"Myslím si, že takticky jsme byly dobře připravené, a připravené jsme byly i v hlavě, jinak bychom nemohly uhrát takovýhle výsledek. To, že jsme to nedotáhly do konce, je i odraz toho, že takové zápasy nehrajeme. Švédkám stačí hrát na třicet procent, aby nás uběhaly, na to nás české týmy nepřipraví," uvedla brankářka Vítkovic Lenka Kubíčková, která hrála v uplynulé sezóně ve Švédsku za Moru.

Pohár mistrů ve florbalu v Boras (Švédsko):
Ženy - semifinále:
Pixbo Wallenstam - 1. SC Vítkovice 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Krupnová (Manninenová), 40. Södergrenová (Sundbergová), 46. Ahlstrandová, 54. Fylkeová - 6. Ferenčíková (Halfarová), 9. M. Šponiarová (Hanzlíková), 38. Ferenčíková (Ratajová). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 772.
SC Classic - IKSU 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Muži - semifinále:
Storvreta IBK - Chodov 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. Sjögren (Samuelsson), 17. Nilsbert (Bladh), 27. Sjögren (Paulsson), 42. Paulsson (Sjögren), 52. Paulsson (Sjögren), 57. Rudd (Berggren), 60. Pettersson (Stenberg) - 11. Pražák (T. Vávra), 38. Chmelíček (M. Koutný). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 749.
SC Classic - Pixbo Wallenstam 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)
O 5. místo: Grasshopper Curych - Greaker 17:5 (4:2, 6:0, 7:3)

Reklama

Související témata: