Hlavní obsah

Florbalistka Krupnová vyhrála s Pixbem Pohár mistrů

Boras

Florbalistky švédského Pixba Wallenstam s Eliškou Krupnovou vyhrály poprvé Pohár mistrů, když porazily v Boras ve finále finský klub SC Classic 6:2. Krupnová se stala druhou českou florbalistkou, která v soutěži triumfovala. První byla loni v Mladé Boleslavi Tereza Urbánková se švédskou Morou. Classic neuspěl ani v mužském finále a podlehl švédské Storvretě 1:2.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Radost Terezy Urbánkové (vlevo), která objímá střelkyni druhé branky Elišku Krupnovou, s gratulací spěchá Klára Leierová.

Článek

Finky sice vedly, když se po 59 vteřinách druhé třetiny trefila Alilaová, ale v polovině utkání vyrovnala Krantzová a po 26 sekundách závěrečného dějství otočila stav z trestného střílení Bobergová. V 54. minutě zvýšila Andebrattová a při power play třikrát skórovalo Pixbo do prázdné branky a jednou Classic.

Vítkovice, které v semifinále prohrály s Pixbem 3:4, díky triumfu švédských mistryň skončily třetí.

Krupnová se dostala i do All Star týmu turnaje. "Dnes to pro mě byl úplně jiný zápas než včera. Cítila jsme na sobě, že pracuju mnohem víc do obrany než do útoku a neměla jsem tolik střeleckých pokusů. Góly byly spíš na ostatních," řekla Krupnová oficiálním stránkám České florbalu.

Po mistrovském titulu ve švédské nejvyšší soutěži si užívá po loňském příchodu do Pixba další triumf. "Vyhrát švédské zlato je neskutečný pocit, některým hvězdám se to nepovede za celou kariéru, mně se to s Pixbem povedlo hned na začátku a teď jsme navíc nejlepší tým světa, což ještě potvrzuje tu naší kvalitu," dodala bývalá hráčka Herbadentu Praha 11 SJM.

V mužském finále vedl také finský klub, když se v deváté minutě trefil Lamminen. Za čtyři minuty ale ve vlastním oslabení vyrovnal Rudd a po 55 vteřinách závěrečného dějství rozhodl v přesilové hře Nilsberth. Storvreta vyhrála Pohár mistrů potřetí a navázala na triumfy z let 2010 a 2012.

Pohár mistrů ve florbale v Boras (Švédsko):
Ženy - finále:
Pixbo Wallenstam - SC Classic 6:2 (0:0, 1:1, 5:1)
Branky: 30. Krantzová, 41. Bobergová z trestného střílení, 54. Andebrattová, 57. Fylkeová, 57. Westhová, 60. Sundbergová - 21. Alilaová, 59. Eliisa Alanková. Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 2:0, navíc Kauppilaová (Classic) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1105.
O 5. místo:
Piranha Chur - Nauka 10:0 (4:0, 4:0, 2:0).
Muži - finále:
Storvreta - SC Classic 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky: 13. Rudd, 41. Nilsberth - 9. Lamminen. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1321.

Reklama

Související témata: