Hlavní obsah

Německo - Česko 2:9Florbalisté porazili v generálce na MS Německo

Saská Kamenice

Čeští florbalisté vyhráli v přípravném utkání v Saské Kamenici nad domácím Německem 9:2. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci zazářil útočník Martin Tokoš. Pro svěřence trenéra Radima Cepka to byla zápasová generálka před mistrovstvím světa v Rize, které startuje v sobotu 3. prosince.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Martin Tokoš (v bílém) hypnotizuje balónek - ilustrační foto.

Článek

K přípravnému duelu do Německa zamířili čeští florbalisté z Teplic ze závěrečného pětidenního soustředění před šampionátem, které zakončí v neděli. O polovinu utkání se podělili oba gólmani Souček a Kafka.

Cepkův výběr začal před 650 diváky rychle plnit roli favorita. Po 47 vteřinách hry otevřel skóre Jelínek, za dalších 48 vteřin se trefil Tokoš a v šesté minutě vedli Češi 4:0, když skórovali také Suchánek a Jendrišák.

Němci se dočkali branky ve 12. minutě, kdy využil přesilovou hru Burmeister. Ještě v první třetině ale zvýšili na pětibrankový rozdíl Martin Koutný a Courney. Ve 32. minutě se trefil za domácí znovu v přesilovce Burmeister. Za 32 vteřin se prosadil Tokoš, který ve 48. minutě v početní výhodě dovršil hattrick. Poslední slovo měl 109 vteřin před koncem Martin Koutný.

V dodatečném testu v samostatných nájezdech vyhrál také český tým 3:2. Úspěšní byli Curney, Ondrušek a Veltšmíd, za Němce Schuschwary a Gladigau.

Přípravný zápas florbalistů v Saské Kamenici:
Německo - ČR 2:9 (1:6, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Burmeister (Broker), 32. Burmeister (Broker) - 1. Jelínek (Jendrišák), 2. Tokoš (Sladký), 4. Suchánek (Tokoš), 6. Jendrišák (Curney), 14. M. Koutný (Sýkora), 15. Curney (Jendrišák), 33. Tokoš (Tomašík), 48. Tokoš (Sýkora), 59. M. Koutný (Kološ). Rozhodčí: Leholk, Jorgensen (oba Dán.). Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváci: 650.

Reklama

Související témata: