Hlavní obsah

K úspěchu musí přerušit bídnou sérii. Práci pod tlakem miluju, tvrdí kouč Cepek

Praha

Těžší skupinu než s Norskem, Lotyšskem a Švédskem dostat nemohli. A poslední výsledky také svěřence kouče Radima Cepka optimismem nenabíjejí. Přesto jsou čeští florbalisté odhodlání se z Rigy, kde v sobotu startuje mistrovství světa, vracet s medailí.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Takto se Radim Cepek radoval se svými svěřenci z bronzu před dvěma lety. Bude mít důvod k úsměvu i letos?

Článek

Za posledních dvacet měsíců česká reprezentace všechny zápasy s elitními soupeři Švédskem, Finskem a Švýcarskem prohrála. Straší vás tato bilance?

Nikdo nechce prohrávat, to si uvědomuju já i tým. Bohužel se nám teď ty zápasy nedaří vyhrávat, na druhou stranu my je nevyhrávali nikdy. Jediný, koho jsme sem tam porazili, byli Švýcaři. Rozdíl byl v herním projevu, který stagnoval, a nešlo nám to jak v minulém cyklu.

Co vás trápí nejvíc? Na posledním Euro Floorball Tour jste dostali celkem třicet gólů.

V těch posledních zápasech se nám nedařilo vůbec nic. Přicházela křeč, všichni jsme cítili, že ať už se snažíme dělat cokoliv, tak to nevychází. Proto jsme se teď na soustředění vrátili k základům, abychom měli sebevědomí a hráli zase ten účelný florbal, který umíme.

Smlouvu u reprezentace máte až do domácího mistrovství světa v roce 2018. Pokud by ale český tým neuspěl ani v Rize, zřejmě bude vaše pozice v ohrožení.

Samozřejmě takové věci můžou nastat. Mám pracovní smlouvu, a jestliže nejsou výsledky a můj šéf se rozhodne, že takhle dál ne, budu to muset akceptovat.

Cítíte se být pod zvýšeným tlakem?

Pod tlakem je ta pozice celou dobu. Trenér má buď čtyři nožičky, když za ním stojí vedení a může si být jistý, ale v momentě, kdy se nedaří, se to rychle zlomí. Ale jestli se cítím teď víc pod tlakem, protože nevyhráváme? Netěší mě to, jsem za výsledky zodpovědný. Takže ano, ale práci pod tlakem miluju, nabíjí mě a těším se na šampionát.

Stále platí, že účast mezi elitní čtyřkou je základ, zisk medaile přáním?

Pro mě je hlavní předvedená hra, ale samozřejmě se počítá umístění. Když budeme mít jakoukoliv medaili, bude to úspěch, velmi náročná povinnost je dostat se mezi nejlepší čtyřku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články