Hlavní obsah

Vítkovice chtějí první trofeje sezóny. Milujeme vítězství, říká před pohárovým finále trenér Brus

Ostrava

Jak muži, tak ženy 1. SC Tempish Vítkovice postoupili do finále Českého poháru, které se letos koná ve Zlíně. Muži Vítkovic extraligového lídra Mladou Boleslav, ženy se postaví proti Bohemians. Oba vítkovické florbalové týmy tak dnes odpoledne čeká první vrchol sezóny.

Foto: Vlaďka Zoubková

Švédská florbalistka Madeleine Elliläová bude hrát ve Vítkovicích nejméně do konce sezóny.

Článek

Podle postavení celků v nejvyšší florbalové soutěži čeká složitější zápas muže Vítkovic, kteří budou obhajovat triumf v Českém poháru proti Mladé Boleslavi. V loňském finále vyhráli Vítkovičtí nad stejným soupeřem těsně 3:2 a stejný výsledek by jistě brali i dnes. Obzvláště proto, že se svěřencům Pavla Bruse v extralize zatím moc nevede. Z posledních jedenácti zápasů vyhráli pouhé čtyři.

„Loňské finále bylo pro tým do velké míry injekcí sebevědomí a stejné by to mohlo být i letos. Na vyhrané zápasy samozřejmě vzpomínáte rádi, jsou jistou motivací do budoucna. Jedno vím jistě, milujeme vyhrávání, víme jak vyhrávat, chceme vyhrávat. Čeká nás jeden zápas, kde musí klapnout hodně věcí. My postavíme vše tak, aby ten večer byl vítězný pro nás," řekl před finále, které se hraje na jedno vítězství Brus.

V roli velkých favoritek jdou naopak do finálového souboje ženy Vítkovic. V extralize prohrály doposud jediné utkání a svého dnešního soupeře Bohemians v sezóně deklasovaly 8:1. „Bylo to ale na začátku sezóny, od té doby udělal soupeř výrazný posun, nemůžeme proto nic podcenit," varoval trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Ve finále nehodlá experimentovat a pošle na palubovku nejlepší možnou sestavu, včetně nedávné posily ze Švédska Madeleine Elliläová, která za Vítkovice zatím odehrála jen víkendové utkání v Praze. Na výhře nad Elite 8:0 se podílela gólem a dvěma asistencemi a byla vyhlášena hráčkou utkání. „Je dobře, že ji ten prví zápas vyšel. Bylo vidět, že má obrovskou chuť se ukázat," řekl Velecký. Finále žen Vítkovice - Bohemians začíná dnes ve Zlíně v 17 hodin, muži Vítkovic vyzvou Mladou Boleslav ve 20 hodin.

Reklama

Související témata: