Hlavní obsah

Nikdo nám nevěřil a my to dokázaly, zářila Billá. Tahounem bude i při oslavách

Praha

Už poosmé mohla křepčit s pohárem pro florbalové mistryně republiky, jenže tenhle pocit nikdy nezevšední. Rekordmanka v počtu titulů Denisa Billá přispěla v superfinále dvěma góly k vítězství Herbadentu nad mírně favorizovanými Vítkovicemi 6:2, vrchol sezóny sledovalo 8072 fanoušků.

Foto: Český florbal

Nadšení Denisy Billé, k titulu Herbadentu v superfinále přispěla dvěma góly.

Článek

Prožíváte svůj osmý titul jinak než ty předchozí?

Musím říct, že emoce byly letos hodně silné, protože když jsme vyhrávaly jako na běžícím pásu, brala jsem to trochu jinak. Ale letos nám nikdo nevěřil, tak jsme bojovaly, abychom dokázaly, že jsme opravdu silný tým.

V čem je síla Herbadentu? Od doby, kdy jste suverénně vládly českému florbalu, se tým výrazně obměnil… Je to v trenérkách Markétě Šteglové a Karolíně Šatalíkové?

Rozhodně je to trenérkami, navíc jsme posílily trenérský tým o Jardu (Jelínka), který nám hodně pomohl. A to největší gró si necháme pro sebe, protože pak by chtěl vyhrávat každý. (úsměv)

Pro Herbadent byl nezvyk nejít do superfinále v pozici favorita.

Bylo to pro nás asi lepší, nikdo od nás nic nečekal, mohly jsme pouze překvapit. Po sérii s Chodovem jsme byly neskutečně silné psychicky, byly jsme rozehrané a neměly takovou pauzu jako Vítkovice.

Co jste si vlastně dávaly za cíl na začátku sezóny?

My si nikdy nedávaly malé cíle, i s obměněným týmem jsme chtěly do superfinále. V průběhu sezóny to nešlo, jak jsem chtěly, ale semifinále s Chodovem nám dalo hrozně moc.

Kolik titulů byste ještě chtěla přidat? Třeba zaokrouhlit na desítku?

Dobrá otázka, určitě bych se ještě ráda podívala do Ostravy (dějiště superfinále 2018 a 2019).

Hrálo se netradičně na Velikonoční pondělí, stihly jste i pomlázku?

Nebyl čas, soustředily jsme se čistě na zápas. Věděly jsme, že to je jeden zápas, který rozhodne vše, a tak jsme k němu přistupovaly.

V kádru patříte mezi nejzkušenější hráčky, budete tahounem i při oslavách?

Určitě, někdo to ty mladý musí naučit. (směje se)

Reklama

Související témata: